De officiële opening vond 25 september plaats tijdens een Experience Day. De bezoekers kregen een ‘kijk in de keuken’ van de beide bedrijven die onder meer kant-en-klare professionele keukens en horeca-inrichtingen verzorgen. Vele toonaangevende merken werkten mee aan deze dag waarbij demonstraties, workshops en proeverijen werden gegeven.
Levensgrote geschiedenis
Het Experience Center werd officieel geopend door mede-directeur Teun Hakvoort, vestigingsmanager Nils Timmermans en wethouder Erwin Boom van Economie, Arbeidsmarkt en Hoger Onderwijs. De wethouder had tijdens zijn speech mooie woorden over voor Hakvoort Professional en Homint. Hij gaf tevens het startsein voor de onthulling van een levensgrote verbeelding van de geschiedenis van de bedrijven in Venlo.
Geen keukenstress
Efficiëntie in de horeca- en grootkeuken is een onderwerp van deze tijd. Tijdens de Experience Day liep dit als rode draad door de demonstraties en workshops. Er werd een discussieforum georganiseerd met als stelling: ‘keukenstress bestaat anno 2018 niet’. Door de toepassing van de juiste apparatuur en technieken ontdekten de bezoekers dat hierin een slag te slaan valt. Ook de stands van de leveranciers sloten bij dit onderwerp aan.
Interieurtrends 2019
Horeca- en projectinrichter Homint gaf de bezoekers een vooruitblik op de interieurtrends van 2019. Rijke materialen, sprekende kleuren en organische vormen springen daarbij in het oog. Er werden inrichtings- en kleuradviezen gegeven die de bezoekers direct in hun zaak kunnen toepassen.
Het Experience Center van Hakvoort en Homint is te bezoeken aan de Venrayseweg 44 te Venlo. Het is van maandag tot en met donderdag geopend van 8.00 tot 17.00 uur en op vrijdag van 7.30 tot 16.30 uur.