New York Pizza profiteert van coronacrisis

New York Pizza profiteert van coronacrisis
New York Pizza, Damrak, Amsterdam.

New York Pizza profiteert van de coronacrisis. Het afgelopen jaar stuwden grotere bestellingen de omzet. Ook kondigt het bedrijf aan verder uit te breiden naar België en Duitsland.

De Nederlandse omzet steeg in 2020 ‘significant’ met ongeveer 20 procent meer ten opzichte van andere jaren, aldus het bedrijf, dat naar eigen zeggen het beste jaar ooit draaide. Dat kwam enerzijds door al eerdere uitbreidingen van vestigingen, anderzijds nam het aantal bestellingen in Nederland het afgelopen jaar enorm toe. Vanwege de coronacrisis waren de bestellingen ook groter. Meer financiële details geeft het bedrijf niet.

In Nederland zijn er nu ruim 220 locaties. In 2023 moeten dit er meer dan 300 zijn.

In de zomer van 2020 liet topman Philippe Vorst al weten groei te verwachten voor heel 2020. Een percentage noemt hij niet. Hij zei destijds tegen Misset Horeca: ‘Het huidige klimaat is rampzalig voor de economie in Nederland en de horeca. Maar buitengewoon goed voor de pizzabezorging.’ En laat dat nou net zijn vakgebied zijn. Ongeschonden komt de pizzagigant niet uit deze crisis: ‘Onze slice-vestigingen in Amsterdam-centrum lijden wél enorm onder de gevolgen van corona.’

Expansie buitenland

In het Belgische Leuven en het Duitse Keulen worden in totaal vier nieuwe vestigingen geopend. In 2021 moeten er ongeveer 10 vestigingen komen in Vlaanderen. In Leuven werd eind december al de eerste Belgische vestiging geopend.
In Duitsland richt het bedrijf zich op de deelstaat Noordrijn-Westfalen. In Keulen was er al een vestiging, en werd eind december de tweede geopend, begin maart volgt daar een derde.
Alle buitenlandse vestigingen worden gerund door lokale franchisenemers. Voor de nieuwe locaties zijn al geïnteresseerden, aldus de pizzamaker. In Nederland wil de pizzamaker in 2023 meer dan 300 vestigingen hebben. ‘We zien veel kansen’, zegt topman en oprichter Philippe Vorst.

New York Pizza, opgericht in Amsterdam in 1993, zegt elk jaar 11,5 miljoen pizza's te bakken en heeft meer dan 220 vestigingen in heel Nederland. Die worden geëxploiteerd door franchisenemers en bijna alle vestigingen bezorgen.