Deze 10 genomineerden maken kans op titel F&B Professional of the Year 2021

Deze 10 genomineerden maken kans op titel F&B Professional of the Year 2021

De tien genomineerden die dit jaar kans maken op de titel F&B Professional of the Year zijn bekend. Uit een waslijst aan aangedragen namen koos de jury tien f&b professionals uit een breed werkveld: van sterrenrestaurant tot ziekenhuiscatering. Zij moeten nu stemmen gaan verzamelen om uit te maken welke drie door gaan naar de finale op 5 februari.

‘Het zijn b(iz)arre tijden voor de hospitality branche en voor de Food & Beverage management professionals die werkzaam zijn in deze mooie en dynamische gastvrijheidsindustrie’, zegt René Giel, voorzitter van netwerkvereniging AF&BM die de jaarlijkse wedstrijd F&B Professional of the Year organiseert.

‘Deze tijd zorgt voor ongekende uitdagingen, waarbij het vasthouden van positieve energie en het inzetten van out-of-the-box creativiteit en ondernemerschap van groot belang zijn. De AF&BM zoekt naar dé f&b professional die zich onder deze moeilijke omstandigheden niet uit het veld laat slaan en die zijn/haar team onvermoeibaar blijft steunen, motiveren en enthousiasmeren.’

Tien genomineerden

Ieder jaar gaat de AF&BM, het netwerk voor f&b professionals, op zoek naar de F&B Professional of the Year. De afgelopen maanden heeft het netwerk, met behulp van de mediapartners, opgeroepen tot het nomineren van vakgenoten. Uit de ingezonden nominaties hebben het AF&BM bestuur en de jury, op basis van de gegeven motivaties, tien genomineerden geselecteerd die vanaf vandaag met elkaar de verkiezingsstrijd aan gaan.

De genomineerden zijn, in alfabetische volgorde:

 1. Kaja Bootsman - restaurant manager Bar Kantoor (Conscious Hotels), Amsterdam
 2. René Brienen - chefkok/eigenaar restaurant Brienen aan de Maas*, Well
 3. Mehrsa Ghadiri - pre-opening f&b manager Innside by Meliá, Amsterdam
 4. Magda Kaminska - f&b manager hotel Park Centraal, Amsterdam
 5. Johannes van der Kooi - f&b manager Hotel Jakarta, Amsterdam
 6. Janiek Koolen - f&b manager Prinses Máxima Centrum (Hutten Catering), Utrecht
 7. Yvo Kwak - f&b manager landgoed Parc Broekhuizen, Leersum
 8. Roel Oostrum - executive chef blooming bedrijvengroep, Bergen (NH)
 9. Koen van der Plank - operations manager Hotel Nobel, Ballum (Ameland)
 10. Yoran Shukrula - f&b manager Apollo Hotel-The Harbour Club, Vinkeveen

Vanaf nu kan op deze kandidaten gestemd worden via de site van AF&BM, waar ook profielen staan van de genomineerden. Stemmen kan tot 29 januari. De drie genomineerden met de meeste stemmen gaan door naar de finale.

De finale

Op 5 februari presenteren de finalisten zich aan de vakjury. Dit gebeurt tijdens een live uitzending vanuit Studio AF&BM in Ede. Natuurlijk zal de jury bij de beoordeling van de finalisten deze keer extra aandacht hebben voor het ondernemerschap onder de huidige moeilijke omstandigheden. Hoe creatief, wendbaar en slagvaardig zijn de professionals? En hoe hebben zij dit de afgelopen periode laten zien? Direct aansluiten op de finale beslist de jury wie de titel F&B Professional of the Year 2021 verdient en zal de bijbehorende award worden uitgereikt aan de winnaar.

De vakjury bestaat dit jaar uit:

 • Maarten Wessels – Wessels Trainingen
 • Iris Kranenburg – Entree Magazine
 • Paul Sprakel – Hospitality Management
 • Demian van der Reijden – Misset Horeca
 • Maaike de Reuver – Food Inspiration
 • Agnes Raggers – Mooirivier Hotel en Congres en winnaar F&B Professional of the Year 2020