Bavaria en PSV starten inzamelingsactie 'Glas voor glas' voor getroffen ondernemers

Bavaria en PSV starten inzamelingsactie 'Glas voor glas' voor getroffen ondernemers

Bavaria start donderdag 28 januari een inzamelingsactie om ondernemers die getroffen zijn door de rellen die afgelopen week plaatsvonden in Eindhoven een hart onder de riem te steken. De familiebrouwer roept iedereen op zijn lege bierkratten met statiegeld in te leveren bij het Philips Stadion in Eindhoven voor de actie 'Glas voor glas'. De opbrengst hiervan zal de brouwer verdubbelen en komt volledig ten goede aan de ondernemers waarvan hun ruiten zijn gesneuveld tijdens de rellen.

In samenwerking met PSV wordt door Bavaria bij het Philips Stadion een drive-thru-emballage gecreëerd. Naar het voorbeeld van de coronateststraten kunnen mensen hier, geheel ‘coronaproof’, hun lege kratten of bierflessen inleveren. Als bedankje ontvangen de deelnemers een Bavaria 0.0% sixpack.

Romke Swinkels, directeur Nederland van Swinkels; 'Niet alleen voor de horecaondernemers, maar ook voor winkeliers zijn de coronamaatregelen en de lockdown bijzonder zwaar. Door de vernielingen aan hun panden zijn ze nu dubbel getroffen. Het is prachtig om te zien dat mensen willen helpen en er spontane opruimacties en ‘hulpfondsen’ worden opgericht. Bij ons als Brabantse brouwer en Brainportpartner heerst dat gevoel ook, vandaar deze inzamelingsactie Glas voor glas.'

Toon Gerbrands, algemeen directeur van PSV: 'Ook wij hebben de afgelopen dagen met afschuw gekeken naar de beelden uit onze stad. Als voetbalclub heeft PSV ook een sociaal maatschappelijke functie en voelen we het als onze verantwoordelijkheid iets te doen. Daarom helpen we Bavaria graag met deze actie, zodat we de horeca-eigenaren en winkeliers kunnen helpen de schade te repareren. Samen met Bavaria komen we op voor onze stad.'

Bavaria neemt alle merken (kratten en bierflessen) met statiegeld in. Het hoeft dus niet enkel van het merk Bavaria te zijn en het inleveren kan op donderdag 28 januari van 11:00u tot 17:00u bij  het Philips Stadion in Eindhoven.