Gijs Hendrikx van Hendrikx Hospitality is Hotello of the Year 2021

Gijs Hendrikx van Hendrikx Hospitality is Hotello of the Year 2021

Gijs Hendrikx is verkozen tot Hotello of the Year 2021. Hendrikx is eigenaar van Hendrikx Hospitality waarmee hij in Venlo twee hotels exploiteert. De titel Hotello of the Year wordt jaarlijks door HotelloTOP uitgereikt aan een hotello die een onderscheidende prestatie binnen of buiten de gastvrijheidsbranche heeft geleverd. Hendrikx liet mede-finalisten Ilona van Rooij en Juliette Zwaan achter zich.

Gijs Hendrikx won de award wegens zijn succes met Theaterhotel Venlo en Mr. Jigs, ook in Venlo, waarvan hij directeur is. Theaterhotel Venlo opende in mei 2017 aan de Markt in Venlo en werkt nauw samen met De Maaspoort Theater & Events. In september 2020 opende Hendrikx aan de andere kant van het centrum van Venlo Mr. Jigs. Dit is een concept waar gasten voortdurend de keuze krijgen tussen ‘no bullshit’ en ‘unexpected luxury’ en mogen zelf aan de knoppen draaien. Bij de realisatie van het hotel is er gefocust op het aangaan van lokale samenwerkingen.

Hendrikx (HMSM ‘09) nam het in de finale op tegen Ilona van Rooij (BUAS ‘12) en Juliette Zwaan (SHMS ‘09). Van Rooij werkte ten tijde van haar nominatie in de Top 10 nog bij DoubleTree by Hilton Amsterdam CS maar is inmiddels begonnen als sales en revenue manager bij Oostwegel Collection. Zwaan zet zich met In A Better World in voor geluk op de werkvloer en een betere wereld.

Op tafel springen

De bekendmaking van de titel was tijdens de livestream van Horecava Limited. Hendrikx zat daar aan tafel en reageerde blij verrast op zijn overwinning. ‘Ik had niet gedacht de award daadwerkelijk te gaan winnen, het is een onwijze eer! Echt supertof. Al is het lastig in deze setting. Het liefst zou ik nu op de tafel springen van blijdschap, maar dat kan nu natuurlijk niet.'

Andere jaren is de bekendmaking tijdens het HotelloTOP Year Event in een zaal met honderden mensen. Nu was de ceremonie vanwege corona een stuk soberder. HotelloTOP is druk bezig met  plannen voor een Year Event in een ander jasje op 7 juli 2021 in Amsterdam. De vorm hangt af van wat er tegen die tijd kan en mag.

Hotello of the Year Award

De Hotello of the Year Award is een jaarlijkse verkiezing voor alumni van de Nederlandse Hotel Management Scholen die een stempel hebben gedrukt op het bedrijfsleven en worden herkend én erkend als een echte Hotello met de kernwaarden gastvrij, energiek, sociaal vaardig, inventief en pragmatisch, ambitieus en met een grote werklust.

Dit jaar werd door de selectiecommissie het grote aantal van 53 genomineerden teruggebracht tot een Top 10. De met zorg geselecteerde jury heeft na intensief overleg de drie finalisten gekozen. Dit jaar bestond de vakjury uit Caroline Receveur (HMSM ‘94), Jakob-Jan Blaauw (SHMS ‘00), Klaas-Wybo van der Hoek, Marc van Boekholt (HMSM ‘94), Menno Djie (TIO ‘15), Peter Heule (HTH ‘06), Rick de Jonge (BUAS ‘11), Robert Melaard (HMSM ‘92), Stephanie van Oorschot (SHMS ‘11) en Wenda Linthorst (SHMS ‘08).

De drie finalisten kregen de kans om online campagne te voeren en zo veel mogelijk stemmen te verzamelen. Deze stemmen, in combinatie met de stemmen van de vakjury, zorgden ervoor dat Gijs Hendrikx de andere twee finalisten Ilona van Rooij en Juliette Zwaan versloeg.