Hans van Wolde: hotel, frituur, traiteur en ijssalon tegenover Brut172

Hans van Wolde: hotel, frituur, traiteur en ijssalon tegenover Brut172
Foto: Marcel van Hoorn

Hans van Wolde, eigenaar van restaurant Brut172 start in Reijmerstok meer horeca. Tegenover Brut172 komt een hotel, frituur, ijssalon en een traiteurwinkel met producten uit de keuken van Brut172, zoals maaltijden voor thuis.

Van Wolde gaat hiervoor verschillende gebouwen inzetten die zich tegenover zijn restaurant bevinden, in het Limburgse Reijmerstok. In het hotel zullen de eerste gasten begin 2022 slapen. Hans van Wolde heeft al twee suites (in ontwikkeling) bij zijn restaurant zelf.

Brut172 ging in maart 2020 van start, maar moest vrijwel direct weer sluiten vanwege de eerste corona-lockdown. RTL brengt de totstandkoming van het restaurant in beeld in de serie ‘Brut, Dromen Onder Grote Druk’.

Hotel met 20 kamers

Het nieuwe hotel krijgt 20 kamers en wordt volgens Hans van Wolde laagdrempelig en laag geprijsd. Doelgroep zijn dan ook niet zijn restaurantgasten, maar fietsers en wandelaars. Dit meldt Chapeau Magazine. Zakelijk partner en ex-vrouw van Hans van Wolde, Danielle de Boer, krijgt de leiding over het hotel.

In het complex komen ook nog 4 luxe suites die wel bedoeld zijn voor restaurantgasten. Totaal komt daarmee het aantal luxe onderkomens voor Van Wolde op zes. Hij creëert er ook ruimte voor private dining voor groepen. Ook deze functie heeft de boerderij van Brut al, de Boete Stal.

Naast het hotel start de ondernemer met een frituur, een ijssalon en een traiteur. Deze krijgt een aparte keuken.

Hans van Wolde: panden verbouwen

Van Wolde gaat het complex huren van enkele regionale investeerders die de panden recent gekocht hebben. Dit voorjaar  wordt  begonnen aan de ingrijpende verbouwing. Momenteel zijn er vakantiewoningen in gevestigd.

De luxe mansion wordt door interieurarchitect Niels Maier ingericht. Hij was ook verantwoordelijk voor het ontwerp van restaurant Brut172.

‘De kans deed zich nu voor om het te kopen’, vertelt Hans van Wolde aan Chapeau Magazine. ‘Zelf kon ik dat echter niet financieren na alles wat ik al aan Brut heb uitgegeven. Gelukkig waren de investeerders enthousiast over onze ideeën en hebben we op deze manier een mooie oplossing bedacht.’

Brut172 is aangesloten bij Alliance Gastronomique.