Richard Blom: 'Verse frites zonder extra werk'

Richard Blom: 'Verse frites zonder extra werk'
Chef’s Harvest is voorgebakken, voorgesneden en niet geblancheerd.

Bezoekers van Horecava 2020 staat het vers op het netvlies: de introductie van Chef's Harvest door Farm Frites. De ultieme verse fritesbeleving met optimale smaak en bereidingsgemak. Hét alternatief voor zelf snijden, voor de horecaondernemer van nu.

Zelf verse frites maken vergt tijd, capaciteit, extra arbeid, en investeringen. Inkoop, opslag, wassen, snijden, voorbakken, afkoelen en afbakken, alles luistert nauw. De maatvoering van de aardappelen, het ras, de bewaartemperatuur, de baktemperatuur en -duur, alles moet kloppen voor het perfecte, authentieke patatje. Niet iedereen wil of kan daarmee overweg.

Ideale oplossing

Neem Richard Blom van Cafetaria Gean uit Purmerend. Hij sprong een gat in de lucht toen hij  Chef’s Harvest voor het eerste proefde op Horecava 2020. ‘Lekker krokant van buiten, heerlijk zacht van binnen.’ Voor hem de ideale oplossing. ‘Ik kan mijn klanten verse friet aanbieden en een authentiek verhaal vertellen zonder dat ik mijn werkprocessen hoef aan te passen of dat het me extra werkt kost. Zelf snijden, daar heb ik geen tijd voor. Ik boek spectaculaire tijdwinst zonder aan kwaliteit in te boeten. Daarnaast heb ik ook geen ruimte voor de opslag van aardappelen.’

Zijn gasten zijn erg enthousiast. ‘Het product is goed houdbaar, de kwaliteit is van constant niveau en de frites blijft goed warm. Het heeft de afhaalomzet duidelijk een boost gegeven. Wie eenmaal heeft geproefd komt terug en het trekt ook nieuwe mensen aan heb ik gemerkt.’

Bevlogen telers

Chef’s Harvest is voorgebakken, voorgesneden en niet geblancheerd. Deze frites heeft een snijmaat van 12 mm en wordt aangeleverd in een doos van gerecycled karton met twee zakken van vijf kilo. Er is een variant met en eentje zonder schil. Smaken verschillen. De één vindt frites met schil lekkerder, de ander zonder. Het heeft een goudgele kleur, overheerlijke bite en een zachte interne structuur. Het geheim?

Alles begint natuurlijk bij de beste aardappelrassen en de samenwerking met bevlogen telers in Zuidwest Nederland. Die het leuk vinden om er dag in, dag uit voor te zorgen dat die aardappelen meteen vers verwerkt kunnen worden. Dat merk je en dat zie je aan alles. En...je proeft 't. Met vruchtbare kleigronden als voedingsbodem is een volle, uitgebalanceerde aardappelsmaak gegarandeerd. Na het oogsten worden de aardappels zorgvuldig geselecteerd, gewassen, rustiek gesneden en in kleine batches voorgebakken om het hele jaar door een hoge constante kwaliteit te waarborgen.

Chef’s Harvest
Bevlogen telers uit Zuidwest-Nederland.

Duurzaamheid

Aardappelen van dichtbij, het is een weloverwogen keuze. Alle bedrijfsprocessen liggen bij de aardappelproducent onder een duurzaamheidsvergrootglas. Denk aan minder waterverspilling, hergebruik van gezuiverd water, het reduceren van emissie van gewasbeschermingsmiddelen en de overstap van diesel naar elektriciteit of waterstof en van fossiele grondstoffen naar duurzame energie.

'Je moet als bedrijf ook je verantwoordelijkheid nemen voor het behoud van de natuurlijke omgeving'”

Dat duurzaamheid bij Farm Frites veel verdergaat dan het verminderen van de CO2-uitstoot en het besparen van natuurlijke hulpbronnen bewijst de Living Nature Wall. Deze werd vorig jaar gerealiseerd achter het bedrijfsterrein. De natuurdijk van 500 meter lang, twaalf meter breed en zeven meter hoog biedt onderdak aan duizenden wilde bijen, vogels, vlinders, hommels, amfibieën en kleine zoogdieren. ‘Wij zijn afhankelijk van de natuur om de lekkerste aardappelen te oogsten voor onze producten. Dan moet je als bedrijf ook je verantwoordelijkheid nemen voor het behoud van die natuurlijke omgeving. Hiermee willen we iedereen inspireren.’

Zelf de ultieme smaak en het gemak van verse frites ervaren? Vraag nu een gratis proefverpakking Chef’s Harvest aan. ‘Deze komen wij, op afspraak, vrijblijvend bij u afleveren.’

Dit artikel is gesponsord door Farm Frites.