Nieuwe horecazaak voor Robèr Willemsen

Nieuwe horecazaak voor Robèr Willemsen
Robèr Willemsen

Robèr Willemsen, voorzitter van KHN en eigenaar van de horecabedrijven Muller & Co in Berkel en Rodenrijs, Café Pol, Melief Bender en De Pui in Rotterdam heeft de sleutel van zijn nieuwste zaak gekregen.

Robèr Willemsen en zijn partner Joyce de Jong zijn de nieuwe eigenaren van Perron in Nieuwerker aan den IJssel. Dit grote horecabedrijf is gevestigd in een voormalig stationsgebouw.

Nieuw concept voor Perron

De handtekeningen voor de overname van Perron zijn gezet en de sleutel van het grote pand is ook al overgegaan naar de nieuwe eigenaar. Willemsen laat weten aan Misset Horeca dat hij van Perron een tweede Muller & Co gaat maken. ‘We moeten nog wat aanpassingen doen, en willen heropenen als dit klaar is. Dat zal eind mei, begin juni zijn. Ook als de terrassen eerder open mogen, wachten wij op deze locatie tot alles klaar is.’

Op het terras kan Willemsen straks 150 stoelen kwijt, binnen telt de zaak zo’n 100 couverts. Op de eerste etage bevindt zich een zaal voor circa 80 personen. Ook de keuken zit op deze verdieping.

Perren Nieuwerkerk
Het huidige Perron wordt Muller & Co.

‘Corona was een rem afgelopen jaar, maar aan mijn ambities en plannen is niets veranderd. De kans om Perron over te nemen kwam voorbij; als je die laat lopen grijp je mis want kans op herhaling is nihil.’

Team van Perron

Het bestaande team van Perron gaat mee naar de nieuwe eigenaar, inclusief Hans Hogeboom . De voormalig manager van Perron wordt bedrijfsleider bij het nieuwe Muller & Co. ‘Verder zullen er wat wisselingen gaan plaatsvinden met het team in Berkel & Rodenrijs,’ besluit Rober Willemsen.

Ruim zeven jaar geleden begon Albert Hessels met een aantal vrienden het drank- en spijslokaal Perron in Nieuwerkerk aan den IJssel. Hessels stapte er na een jaar uit en heeft nu een horecabedrijf in het Friese Lemmer, Restaurant de Brekker.