Twee derde gemeenten zeggen horeca meer ruimte toe als terrassen open mogen

Twee derde gemeenten zeggen horeca meer ruimte toe als terrassen open mogen
Terrassen in Maastricht voor de heropening

Meer dan tweehonderd gemeenten hebben aan hun lokale horeca al toegezegd dat als de terrassen open mogen, dezen meer ruimte krijgen. Dat staat in de lijst van 225 gemeenten die Koninklijke Horeca Nederland (KHN) op verzoek van NU.nl heeft opgesteld. Ongeveer een vijfde van de horecaondernemers is geholpen met een ruimer terras.

'Met een dubbel zo groot terras, kun je met afstand houden tot eenzelfde aantal bezoekers komen', rekent KHN-voorzitter Robèr Willemsen voor. Nederland telt 352 gemeenten. Bijna twee derde daarvan heeft nu gezegd ruimere terrassen toe te staan.

Hoop vervlogen

Toen de horeca vorig jaar op 1 juni weer open mocht, werden de grotere terrassen bedacht. Waar dat kon, mochten meer tafeltjes en stoelen geplaatst worden. De horeca hoopte dit jaar met Pasen, het eerste weekend van april, in ieder geval de terrassen te mogen openen. Die hoop lijkt alweer vervlogen.

Bekijk deze collectie

Wetgeving

In deze collectie alles over wetten en regels waar de horeca mee te maken heeft. Van de recente wijzigingen in de pensioenwet tot inzichten in de Bibob-regelgeving. Leer hoe je aan wet- en regelgeving voldoet en hoe je vergunningen aanvraagt.