Bites Safari Limburg gaat ook na de lockdown door

Bites Safari Limburg gaat ook na de lockdown door

In Limburg is er al sinds de eerste lockdown een Bites Safari, waarbij gasten coronaproof een autorit maken langs 21 horecaondernemers om er een bite te proeven. Het initiatief gaat door, ook als de horeca weer open mag.

De eerste route is begonnen in Venray, via Well, naar Kessel, Weert, Meijel en Geijsteren en loopt al vanaf 4 april 2020. Inmiddels zijn er 8 routes, auto, fiets, en sinds vorig weekend een wandelroute. Het concept is zo succesvol dat het wordt voortgezet als de lockdown is afgelopen.

Autoroute

Bites SafariEr zijn verschillende korte en langere spannende safari's door verschillende regio's. De Bites Safari is een autoroute van zo'n 150 km, langs interessante bezienswaardigheden in Noord- en Midden-Limburg. Aan de route liggen 6 horecagelegenheden, die voor de deelnemers een to go-gerecht hebben bereid, dat in de auto genuttigd kan worden. 

De basis van de Bites Safari is een samenwerkingen tussen Culinair Creatief, catering en events in Venray en Restaurant Hoeve de Boogaard. Er zijn inmiddels al rond de 6500 duizend safarigangers onderweg geweest.

'De Bites Safari  helpt ons zeker door deze zware tijd heen. We hielden hiermee de cashflow enigszins op orde, dit geldt ook voor  de deelnemende ondernemers. We zien nu ook veel gasten terugkomen. Het is echt een 'samensterk gevoel' geworden en het hield ons daarmee ook mentaal sterk,' aldus Yvonne Welbers van Culinar Creatief en Anita Cremers van Restaurant Hoeve de Boogaard in Geijsteren.