Van der Valk gaat duurzaam schoonmaken

Van der Valk gaat duurzaam schoonmaken

Van der Valk werkt in vijftig hotels in Nederland, België en Duitsland met duurzame en milieuvriendelijke reinigingsmiddelen. Later dit jaar volgen er meer hotels op weg naar een duurzamere schoonmaak.

Rick Luiten, inkoper bij Van der Valk: ‘Als familiebedrijf staan wij elke dag stil bij dat wat we doorgeven aan de volgende generatie. Een schone wereld is daar onderdeel van. Daarom is duurzaamheid ook een belangrijke pijler in onze organisatie. De reinigingsmiddelen die we nu in die 50 hotels al gebruiken zijn niet schadelijk voor onze medewerkers en niet vervuilend voor het milieu.’

Van der Valk is voor de schoonmaakmiddelen een samenwerking aangegaan met Hygeniq uit Enschede, producent van ecologische producten.

Voor keuken en housekeeping

Luiten: ‘Hygiëne is in onze branche van zeer groot belang. Naast duurzaam, zijn de reinigingsmiddelen ook bewezen effectief.’ Het gaat om producten voor de keuken zoals vaatwasmiddelen en handzeep, producten voor housekeeping en voor de persoonlijke hygiëne op bijvoorbeeld toiletten.

De producten hebben een onafhankelijke Cradle to Cradle™ certificering, wat betekent dat ze circulair ontwikkeld en geproduceerd zijn. Alle producten zijn vrij van schadelijke stoffen, waardoor medewerkers niet langer beschermende kleding nodig hebben bij het gebruik van de producten. Ook het afvalwater is niet schadelijk voor het milieu.

Bekijk deze collectie

Hygiëne

Hygiëne in de horeca is een randvoorwaarde. In deze collectie staan effectieve strategieën voor insectenbestrijding en de nieuwste technieken voor grondige schoonmaak. Met de tips is de gezondheid van je gasten gewaarborgd.