Petitie tegen 538-feest meer dan 300.000 keer ondertekend

Petitie tegen 538-feest meer dan 300.000 keer ondertekend

Een petitie tegen het testevenement 538 Oranjedag in Breda is sinds zaterdag door meer dan 300.000 mensen ondertekend.

De petitie is gestart door chirurg Rogier Crolla en medewerkers vanuit het nabijgelegen Amphia Ziekenhuis, die het testevenement met 10.000 bezoekers 'een slag in het gezicht van de zorgverleners' noemen.

Ook onder horecaondernemers in Breda ontstond grote onrust ontstaan na de aankondiging van een officieel testevenement voor een 'Koningsdagfeest' van Radio 538. Ze zijn boos dat 10.000 bezoekers voor het Fieldlab-evenement bijeen mogen komen, terwijl eet- en drinkgelegenheden al maanden geen gasten mogen ontvangen wegens het coronavirus. De zorg én horeca voelden zich overvallen en vragen zich af waarom er niet aan hen is gedacht. Radio 538 en de Bredase horeca bespreken binnenkort hoe ze kunnen samenwerken, waardoor de kou over het Koningsfeest uit de lucht verdween.

Bredase horeca betrekken bij Koningsdagfeest

Bestuurder Johan de Vos van de lokale afdeling van Koninklijke Horeca Nederland eiste een gesprek met de radiozender over hoe lokale ondernemers kunnen meeprofiteren van het mega-evenement. Dat zou bijvoorbeeld kunnen door de eet- en drankvoorziening tijdens het evenement in handen te geven van de Bredase horeca. Volgens de gemeentewoordvoerder wordt daarover nog tussen beide partijen gesproken.