Elf horecazaken maken extra frisse start na winnen actie

Elf horecazaken maken extra frisse start na winnen actie

Eindelijk mogen horecaondernemers weer gasten ontvangen, al is het nog uitsluitend op het terras. Elf bedrijven maken een extra frisse start, nadat zij wonnen in de actie Geef de Horeca een Frisse Start van Hygenic, producent van ecologische schoonmaakmiddelen. Per provincie kreeg het bedrijf met de meeste stemmen in de actie de schoonmaakbeurt. De landelijke winnaar is Taveerne de Danne in Breukelen, dat van alle genomineerde horecabedrijven de meeste stemmen kreeg.

Elf horecagelegenheden, een uit elke provincie (behalve Friesland, waar geen bedrijven genomineerd werden), kregen een grote schoonmaak aangeboden, zodat ze helemaal fris en klaar zijn voor de Grote Heropening op woensdag 28 april.

Spic en span

Zij waren de winnaars van de actie ‘Een Frisse Start’, waarbij duizenden horecaliefhebbers hun favoriete horecagelegenheid nomineerden voor een grote schoonmaak. De afgelopen dagen hielpen schoonmaakteams door het hele land de boel weer spic en span te maken. Een Frisse Start is een initiatief van Hygeniq. De producent van ecologische schoonmaakmiddelen wil hiermee de horeca een hart onder de riem steken en een duurzame en schone aftrap geven van het terrassenseizoen.

Vanaf begin maart kon iedereen in Nederland zijn favoriete (eet)café of restaurant met terras nomineren voor een frisse start via de actiewebsite. De horecagelegenheid die uiteindelijk het vaakst genomineerd werd, mag zich de winnaar van de provincie noemen.

Mike Lodder, eigenaar van Taveerne de Danne in Breukelen is zowel de Utrechtse als de landelijke winnaar van Een Frisse Start. Het eetcafé werd maar liefst 1167 keer genomineerd. ‘Fantastisch dat wij zowel de winnaar in de provincie zijn als landelijk! Dat zoveel mensen op ons hebben gestemd doet ons goed’, aldus Lodder.

De winnaars per provincie:

  • Drenthe – Sportlandgoed, Zwartemeer
  • Friesland [geen genomineerden]
  • Flevoland – Brasserie Thuishaven, Almere
  • Gelderland – Restaurant Mondani, Lochem
  • Groningen – Eetcafé Het Witte Paard, Oostwold
  • Limburg, Proeflokaal Goesting, Venray
  • Noord-Brabant – Restaurant Hertog Jan, Veghel
  • Noord-Holland – Diverso Café, Den Helder
  • Overijssel – Eet- en Biercafé De Beiaard, Enschede
  • Utrecht – Taveerde de Danne, Breukelen (landelijke winnaar)
  • Zeeland – Eetcafé Driewegen, Terneuzen
  • Zuid-Holland – De Nieuwe Waterklerk, Rotterdam

Klaar voor heropening

De afgelopen dagen meldden de schoonmaakteams van Hygeniq zich door het hele land. Bewapend met een Clean Air fogger en een cadeaupakket met schoonmaakproducten, gingen ze aan de slag.  In twee uur tijd werden de horecazaken van top tot teen gereinigd. Een doek over de tafels, de glazen door het sop en een dweil door het toilet. En natuurlijk: zo hygiënisch en veilig mogelijk met inachtneming van de coronamaatregelen.

Milieuvriendelijke schoonmaak

Hygiëne is in de horeca, nu nog meer dan ooit, van cruciaal belang, ziet Hygeniq. Zij produceert een lijn ecologische schoonmaakmiddelen, waarbij uitsluitend natuurlijke materialen worden gebruikt. Hierdoor komen geen giftige dampen vrij door schadelijke stoffen en chemicaliën en wordt afvalwater niet vervuild.