Chef Menno Post geeft krokettenavontuur blijvend vervolg

Chef Menno Post geeft krokettenavontuur blijvend vervolg

Menno Post, patron cuisinier van sterrestaurant Olivijn in Haarlem, verkoopt tijdens de lockdown op vrijdag, zaterdag en zondag vanuit zijn restaurant kroketten vanuit een snackmuur. Daar gaat hij mee door vanuit een eigen traiteur annex delicatessenwinkel.

Menno Post heeft in Haarlem in de Gierstraat een pand gehuurd van 45/50 vierkante meter. ‘Klein genoeg voor een goede sfeer, maar ook groot genoeg om onze producten goed uit te stallen.’ Naast zijn handgemaakte kroketten wordt het assortiment aangevuld met traiteur en delicatessen. Kaviaar, een luxe paté, mijn yuzu dressing, bonbons et cetera.’ College Andre Gerrits begon tijdens de lockdown ook een blijvende winkel vlakbij zijn restaurant 't Amsterdammertje.

Verkoop nu vanuit Restaurant Olivijn.

30 procent horeca

Mensen kunnen er terecht voor een van de kroketten van Post (30 procent mag het pand mag Menno Post invullen met horeca)en hij krijgt voor het raam vier zitplaatsen. Hij maakt bijvoorbeeld kreeftenkroketten en truffelvarianten. ‘We gaan ook producten verkopen van andere ondernemers, zoals een worstmaker en een patissier.’ Post zal alles selecteren met het oog van de chef. Hij omschrijft het als een culinaire cadeauwinkel met producten die anderen niet verkopen. ‘Kaviaar, een luxe paté, maaltijden en maaltijdcomponenten.’

Vijf mei hebben Menno en echtgenoot Saskia de sleutel gekregen van het pandje (voorheen een winkel in e-sigaretten) en rond juni wil het stel openen. Saskia zal in de winkel gaan staan, Menno focust zich op restaurant Olivijn.

Van 30 naar 300 kroketten

Restaurant Olivijn werd in de tweede lockdown, na oud en nieuw, omgevormd tot traiteur. ‘Daar gaan we mee door tot de winkel – twee straten verderop - klaar is. De croquetten zijn enorm geliefd. Het eerste weekend waren het er 30 en nu 300. En dan krijgen we straks een veel drukkere locatie!’