Veranderingen voor een van de drie restaurants van Bad Nieuweschans

Veranderingen voor een van de drie restaurants van Bad Nieuweschans

Het Groningse wellnessresort Thermen Bad Nieuweschans heeft een van haar drie restaurants, Waters of the World, de afgelopen periode ingrijpend veranderd. Een nieuwe naam en een nieuw uiterlijk zijn aangegrepen als verdere stappen richting fine dining.

Het voormalige restaurant Waters of the World van hotel-restaurant Bad Nieuweschans gaat verder als Norell, Zweeds voor ‘uit het Noorden’. ‘Het beste uit het Hoge Noorden in het noorden van Nederland’, aldus het wellnessresort. Norell is een van de drie restaurants van het resort, naast Brasserie Bubbels en de SaunaLodge.

Midden in coronatijd besloot het wellnessresort in Groningen het restaurant Waters of the World een metamorfose te geven. Terwijl het interieur werd gerestyled, schreven ze een wedstrijd uit: gasten mochten de nieuwe naam voor het restaurant bedenken. Uit meer dan 1.100 inzendingen werd het Scandinavisch klinkende ‘Norell’ door de medewerkers als winnaar gekozen.

‘Alle medewerkers beslisten mee via een stemronde, daaruit kwam Norell als grote winnaar’, vertelt Pieter Spruyt, general manager Thermen Bad Nieuweschans. ‘De naam is 100% Scandinavisch en associeer je met authentiek, vriendelijk en creatief. Het zegt iets over onze ligging, over de menukaart én onze culinaire ambities. We zijn er heel blij mee. En de winnaar ook, want die mag dineren in Norell én een dag gebruik maken van onze wellness.’

Bad Nieuweschans restaurant Norell

Chef-kok Stefan Steinigeweg

Aardse kleuren en natuurlijke materialen. De sfeer in het nieuwe Norell is warm en knus, of ‘Hygge’ zoals ze het in Scandinavische landen noemen. ‘In het ‘oude’ Waters of the World was het al dineren op niveau – het staat al jaren in de Lekker500 gids – het nieuwe Norell legt de culinaire lat nog weer hoger,’ zegt Spruyt.

Chef kok Stefan Steinigeweg haalt veel culinaire inspiratie uit de Scandinavische keuken. Door een combinatie van moderne en traditionele kooktechnieken en het gebruik van regionale ingrediënten creëert hij eigentijdse gerechten in de stijl van de Nordic Cuisine. 'Zijn' restaurant is aangesloten bij Euro-Toques.

Thermen Bad Nieuweschans is samen met Thermen Bussloo, Thermen Soesterberg en Thermen Berendonck onderdeel van familiebedrijf Quality Wellnessresorts.