Restaurant Lucas Rive is verkocht

Restaurant Lucas Rive is verkocht
Lucas Rive

Voormalig sterrestaurant Lucas Rive in Hoorn is verkocht aan Robin Blaauw, een neef van topchef Ron Blaauw. 'Met trots en een traan overhandigen we op 1 juni de sleutels', aldus Deborah Rive.

Blaauw stelt zich morgen voor als nieuwe eigenaar van de zaak. Voor Robin Blaauw is het starten van een eigen zaak een droom die uitkomt. Onder Ron Blaauw stond hij aan de wieg van het gastrobar imperium, daarna werkte hij vier jaar lang als executive chef bij Hotel Castell d'Emporda in Spanje.

Overname restaurant

Deborah Rive  maakte in november 2020 bekend een overnamekandidaat te zoeken voor de exploitatie van het restaurant, waarvan naamgever en chef Lucas Rive in december 2019 overleed. Totdat een koper gevonden was bleef het restaurant op hetzelfde niveau in bedrijf, inclusief het huidige team en Deborah en dochter Rebecca Rive.

Deborah Rive zei eerder over haar beslissing om de zaak te verkopen: 'Het is een gezond bedrijf, ondanks de beperkingen van corona. Toch ontbreekt bij mij het plezier en daarnaast missen Rebecca en ik de samenwerking met Lucas heel erg. Toen Lucas wist dat hij niet meer beter zou worden heeft hij aangegeven dat we er goed aan zouden doen om de zaak na zijn overlijden te verkopen. Ik heb daar lang over nagedacht en ben nu op het punt gekomen om de zaak over te dragen.’

Lucas Rive was ruim 27 jaar verbonden aan restaurant De Bokkedoorns in Overveen, waar hij als chef-kok 22 jaar lang twee Michelinsterren op zijn naam had staan. De meesterkok werd slechts 57 jaar oud. In 2013 besliste Rive om samen zijn vrouw Deborah restaurant Lucas Rive te openen in Hoorn. Vijf maanden na de opening werd het restaurant bekroond met een Michelinster.

Sterverlies

Restaurant Lucas Rive verloor haar Michelinster voor 2021. Michelin deed dit omdat het restaurant toen nog openbaar in de verkoop stond. Werner Loens zei hierover dat de zaak makkelijker te verkopen is zonder ster, dan met ster. ‘Als jong persoon een zaak overnemen met een Michelinster kan heel veel stress geven. We wachten af wat daar in Hoorn gaat gebeuren.