Jordi Heemskerk van Restaurant Sophie wint Fortuna Carpaccio Bokaal

Jordi Heemskerk van Restaurant Sophie wint Fortuna Carpaccio Bokaal

Op maandag 17 mei vond de finale van de Fortuna Carpaccio Bokaal plaats bij Drogers Koel-en Keukeninnovaties in Surhuisterveen.

In de demokeuken kon iedereen coronaproof op anderhalve meter werken. De drie finalisten Rens Damming van Hotel Wesseling in Dwingeloo, Jordi Heemskerk van restaurant Sophie in Wassenaar en Erik Jager van Atlas theater in Emmen hadden vooraf hun gerechten al bekendgemaakt aan de jury. Deze gerechten waren ook al digitaal beoordeeld. Tijdens de finale konden de gerechten ook geproefd worden.

Fortuna Carpaccio Bokaal

De jury heeft drie meesters in hun geledingen: Meesterkok Marco Poldervaart, Meesterslager Ernest Lebouille en Meesteredelsmid Elize Koopman. Er werden mooie kunstwerken voorgeschoteld, er werden mooie technieken gebruikt en veel streekproducten gebruikt.

Fortuna Carpaccio Bokaal

De Fortuna Carpaccio Bokaal is vier jaar geleden in het leven geroepen om jonge mensen te enthousiasmeren voor het koksvak en om te laten zien dat je met het gebruik van basisproducten altijd je eigen gerecht maakt. Kooktechniek is hierbij natuurlijk belangrijk, maar het gaat uiteindelijk om de smaak. De finale van dit jaar is natuurlijk in een heel rustige setting gehouden, zonder publiek, zonder aanmoediging. De organisatoren hopen dat de finale volgend jaar weer gewoon kan plaatsvinden tijdens de HorecaevenTT.

Spannende finale

Fortuna Carpaccio Bokaal
De winnaar met de bokaal.

De winnaar van de Fortuna Carpaccio Bokaal 2021 is geworden Jordi Heemskerk van Restaurant Sophie in Wassenaar. Als tweede eindigde Rens Damming van Hotel Wesseling in Dwingeloo en als derde Erik Jager van het Atlas Theater in Emmen. De puntentotalen lagen heel dicht bij elkaar, tussen de nummer 1 en twee zat slechts 1.5 punt.

Voor de winnaar is er behalve de Fortuna Carpaccio Bokaal ook de Fortuna Ring een geldbedrag van € 150,- en een door F.Dick GmbH Messerschmied beschikbaar gestelde messenset uit de bekende serie 1905. Ook de nummer 2 en drie kregen een geldbedrag en een messenset.

De finalisten ontvingen hun prijzen uit de handen van Selektmeat Products directeur Peter Roorda. De messen kregen ze tegen een muntje dat op de werkbank lag. 'Zoals de overleveringen ons vertellen mag je een mes nooit weggeven: dat brengt ongeluk en snijdt de vriendschap door', aldus Roorda.