Eigenaar club Munch nu ook exploitant van brasserie

Eigenaar club Munch nu ook exploitant van brasserie
Tony Carbonaro en Robert Bode.

De eigenaar van club Munch in Rotterdam, Tony Carbonaro, heeft samen met zakenpartner Robert Bode de exploitatie van de horeca en het tennispark Hooghe Dorp van TOC in Capelle aan den IJssel overgenomen. Ze verbouwen het oude restaurant 't Hooghe Water en heropenen dit eind juni als Brasserie L'Oeuf.

Brasserie L’Oeuf hoort bij een tennispark en bestaat als locatie al ruim dertig jaar. Tony Carbonaro (Munch/Vie) en Robert Bode (Dutch-confection) besloten midden in de coronacrisis de grote stap te wagen en nemen samen zowel tennispark ‘t Hooghe Dorp als de bijbehorende horeca over van Martin van Delft. Club Munch onder de Willemsbrug in Rotterdam zit al dicht sinds maart 2020 en Carbonaro moet voor heropenen nog even geduld hebben. Hij hoopt nu eind juni/begin juli weer iets te kunnen organiseren in Munch.

De ondernemers hebben grootse plannen met hun nieuwe horeca-locatie, gelegen aan de IJssel. Het knusse maar enigszins gedateerde restaurant maakt plaats voor een brasserie. Zowel Carbonaro en Bode zijn ervaren ondernemers, maar niet allebei in de horeca.

Carbonaro is wel een horecaondernemer pur sang, als eigenaar van club Munch maar ook met ruim 25 jaar ervaring bij verschillende andere Rotterdamse horeca zaken. Bode is afkomstig uit de textiel branche. De club van Carbonaro ligt sinds maart 2020 praktisch stil. In de zomer van 2020 was Munch een paar weekenden open, maar toen dansen rondom tafel niet meer mocht stopte hij weer.

Hun nieuwe horecabedrijf opent op eind juni als brasserie. Niet alleen de leden van tennisvereniging TOC zijn welkom. De brasserie moet een plek worden waar omwonenden, fietsers en passanten zich ook welkom voelen.

Groot terras

Aan de voorzijde van het pand wordt een groot terras gerealiseerd en binnen wordt er op dit moment hard gewerkt om het ruimer en sfeervoller te maken. Op de menukaart van de brasserie komen eerlijke smaakvolle gerechten en gasten kunnen er terecht voor koffie met gebak, lunch, borrel en diner.

Tony Carbonaro en Robert Bode.
Tony Carbonaro en Robert Bode.

Naast de aanwezige tennisvelden zullen er begin januari 10 gloednieuwe padelbanen worden gerealiseerd. De club heeft tien tennisbanen. Deze combinatie van tennis en brasserie verklaart ook de bijzondere naam: Brasserie L’Oeuf. Het Engelse woord Love is een verbastering van het woord Franse woord L’Oeuf en dat staat in het tennis voor nul punten (love game). Dit komt omdat het woord l’oeuf, wat ei betekent, vanwege de vorm van een ei symbool is komen te staan voor het cijfer nul. Daarnaast heeft de maker van een love-game zogezegd een 'eitje' aan zijn of haar tegenstander.

Het ei is natuurlijk ook een leuke knipoog naar de Brasserie waar op het menu een aantal grappige specials met ei op komen.