Florian van Dillen trekt zowel nieuwe maître als sommelier aan

Florian van Dillen trekt zowel nieuwe maître als sommelier aan
Florian van Dillen - Foto Dennis Wisse

Florian van Dillen, eigenaar van Restaurant Mara in Rotterdam, is opgelucht. Het is hem gelukt zijn team op 'oorlogssterkte' te brengen. Hij heeft sommelier Duco de Leeuw en maître Richard de Jong aan zich weten te binden.

‘Ik ben heel opgelucht. Niet alleen omdat we eindelijk weer open mogen maar ook omdat ik goede mensen aan heb kunnen trekken. Wat je om je heen hoort, is bijna horror. Zo lastig is het’, zegt Florian van Dillen tegen Misset Horeca.  Freddy Dorst keert na de lockdown niet terug in het team.

Nog maar vier maanden gedraaid

Van Dillen opende zijn eerste eigen zaak in maart 2020.Na amper twee weken moest hij weer dicht. ‘Ik heb in totaal nog maar vier maanden kunnen draaien. Dit voelt dan ook als een nieuwe start. We zijn eind mei voorzichtig begonnen op het terras. Met veel nieuwe mensen. In de keuken staan we naast mezelf met vier koks, in september komen er twee leerlingen bij. Boven heb ik een goede barman en beneden in het restaurant drie toppers. Dat vullen we aan met parttimers. In zijn team zijn onder meer Mitchel Visser (Vineum) en Sjoerd van den Berg actief.

Duco de Leeuw werkte onder meer bij restaurant Perceel, FG, Het Eigendom en Pinot.

Duco de Leeuw
Duco de Leeuw

Tijdens de lockdown probeerde Van Dillen zijn hoofd boven water te houden met thuisdiners. Als starter komt hij nauwelijks in aanmerking voor overheidssteun in de vorm van now of tvl.

Richard de Jong
Richard de Jong

‘De mensen waar ik thuis gekookt heb, heb ik als eerste de gelegenheid gegeven om te reserveren in het restaurant. Op zaterdag 5 juni is het volgeboekt, maar daarna loopt het hier nog geen storm. Daarvoor ben ik nog niet bekend genoeg; mijn naam moet ik nog echt vestigen. Die gelegenheid had ik helaas nog niet.’ Het terras in Rotterdam is sinds 27 mei open.