The Regeneration Collection: collectief met toerisme als bron voor regeneratie

The Regeneration Collection: collectief met toerisme als bron voor regeneratie

Het nieuw opgerichte collectief The Regeneration Collection wil samen met hotelscholen bijdragen aan een nog duurzamer gastvrijheidssector om zo ecosystemen in de wereld te regenereren.

Hotel Management School NHL Stenden (Leeuwarden, Nederland), Ryerson University (Toronto, Canada) en Smart Travel Lab hebben de krachten gebundeld en zijn samen The Regeneration Collection gestart. ‘Na jaren van groei is de gastvrijheids- en toerismesector enorm hard geraakt. In de sector zijn veel partijen getroffen, maar biedt het tegelijkertijd een kans om te reflecteren. Hoe willen we dat de aankomende 10 jaar eruit gaan zien?’

The Regeneration Collection is van mening dat de wereld momenteel een fundamentele verandering doormaakt naar een nieuwe tijd waarin duurzaamheid centraal komt te staan. Een wereld waarin actief gewerkt zal worden aan regeneratie van ecosystemen.

Hoewel de initiële duurzaamheidsmentaliteit wordt gekenmerkt door 'het minimaliseren van negatieve effecten', draait regeneratie om een 'positieve en actieve bijdrage' aan gezondere ecosystemen. The Regeneration Collection is er ook sterk van overtuigd dat gastvrijheid en toerisme positieve krachten zijn en een actieve rol kunnen spelen om ecosystemen te behouden en herstellen.

De noodzaak en het belang van regeneratie wordt algemeen erkend, ook door de Verenigde Naties, die op 5 juni officieel het ´UN decade on ecosystem restoration´ heeft gelanceerd, in een poging om regeneratie over de hele wereld mogelijk te maken en te versnellen.

Een regeneratieve toekomst

The Regeneration Collection wil samen met scholen, universiteiten, overheden en marktpartijen de mogelijkheden voor de toekomst onderzoeken en met concrete oplossingen komen. Actief bijdragen en gezamenlijk de uitdagingen van deze tijd aangaan.

De oprichters van The Regeneration Collection zijn ervan overtuigd dat de volgende generatie een actieve rol zal spelen bij het vormgeven van deze toekomst. Door het genereren van frisse ideeën, nieuwe businessmodellen, lef en doorzettingsvermogen een positieve impact maken.

The Regeneration Project voor studenten

Een van de eerste initiatieven van The Regeneration Collection is dan ook de lancering van ´The Regeneration Project´, een Internationaal evenement voor Bachelor en Master studenten op het gebied van Gastvrijheid en Toerisme, Natuurbehoud & Architectuur.

Elk deelnemend team identificeert een relevant onderwerp en locatie in het eigen land of regio, creëert een regeneratief gastvrijheids- en toerismeconcept, ontwerpt een accommodatie volgens de hoogste duurzaamheidsnormen die actief de lokale omgeving en de ecosystemen herstelt.

Elk jaar zal The Regeneration Collection voortbouwen op het succes en de lessen van voorgaande jaren om zo een voortdurende competitie te creëren. Met als doel elk jaar nieuwe partijen te verwelkomen en toe te voegen aan het collectief dat zich inzet voor een duurzame transitie binnen de sector.

Tijdens het 4 maanden durende programma volgen studenten een scala aan masterclasses en krijgen ze coaching van de beste experts in het veld. De definitieve concepten en prototypes worden gedeeld met marktpartijen, vastgoedeigenaren, ontwikkelaars en investeerders om hen te inspireren de beste ideeën tot leven te laten komen.

Duurzaamheid naar hoger niveau tillen

The Regeneration Collection nodigt bedrijven, fondsen en overheidsinstellingen uit om deze beweging te ondersteunen. Christiaan Uittenbosch, medeoprichter van Smart Travel Lab en initiatiefnemer van The Regeneration Collection zegt hierover: ‘Als sector staan we aan het begin van een ambitieuze reis om regeneratieve businessmodellen in de gastvrijheids- en toerismesector te verkennen die het herstel van ecosystemen teweeg brengen. Noodzakelijk, en ook heel uitdagend.’

Marco ten Hoor, Directeur van Hotel Management School NHL Stenden, is enthousiast om onderdeel te zijn van deze reis en vult aan: ‘Dit is een mooi moment om duurzaamheid naar een hoger niveau te tillen. Met dit initiatief kunnen we voldoen aan de wensen en behoeften van onze studenten. En in een snel veranderende wereld samen met de sector de cruciale uitdagingen waar we voor staan aanpakken. Dit initiatief ondersteunt onze visie om ´Game Changers´ te zijn, in de gastvrijheids- en toerismesector en daarbuiten.’

Frederic Dimanche, Directeur van de Ted Rogers School of Hospitality and Tourism Management aan de Ryerson University in Toronto, concludeert: ‘Als Hospitality and Tourism Management-scholen hebben we een grote rol te spelen in deze wereld. Gastvrijheid en toerisme zijn positieve krachten, laten we samenwerken als studenten en scholen, overheden en bedrijven, om deze krachten op een duurzame manier in te zetten.’