Chef-kok Ron Blaauw wint eerste seizoen Snackmasters

Chef-kok Ron Blaauw wint eerste seizoen Snackmasters
Ron Blaauw met de Snackmaster-trofee.

Chef-kok Ron Blaauw wint het eerste seizoen van Snackmasters, een tv-programma waarbij koks zo nauwkeurig mogelijk een snack moeten namaken.

In de finale moesten Ron Blaauw en zijn tegenstander chef-kok Dennis Huwaë in slechts 48 uur zo nauwkeurig mogelijk borrelnootjes namaken. De jury besloot dat Ron Blaauw het origineel het beste evenaarde en benoemde hem tot Snackmaster 2021.

Ron Blaauw: 'Het was een fantastische ervaring en deze overwinning is voor mijn hele team. Mijn mensen hebben mij gesteund en geholpen en daar ben ik ontzettend trots op. Ik leerde weer skills herontdekken en ben uitdagingen aangegaan die je niet snel tegenkomt. Ik hoef alleen geen spekjes meer te zien.'

Bobby Rust, Jacob Jan Boerma, Hans van Wolde, Margo Reuten, Richard van Oostenbrugge en André Gerrits zijn de andere zes sterrenchefs die zich afgelopen weken waagden aan iconische snacks zoals een Sultana-koekje, een grillburger, ham-kaas chips, de Mexicano,  spekjes en bonbons. De weeksnacks stonden garant voor grote uitdagingen en frustraties, zelfs voor de beste chefs van Nederland.

TV-programma

In het kookprogramma Snackmasters draait het om hartige en zoete snacks waarvan iedereen weet hoe ze smaken, maar niemand precies weet hoe ze worden gemaakt en met welke ingrediënten? De competitieve chefs zetten alles op alles om vanuit hun kennis, ervaring, smaak en gevoel het fabrieksproces te evenaren en het geheim van de snack te kraken. De chef waarvan zijn/haar snack het dichtst bij het origineel zit, gaat naar de volgende ronde. Wie doorgaat en wie afvalt wordt bepaald door de makers van de originele snack.