Xavier Giesen (Bolenius) verlaat Amsterdam en keert terug naar Brabant

Xavier Giesen (Bolenius) verlaat Amsterdam en keert terug naar Brabant

Xavier Giesen, SVH Meestergastheer en mede-eigenaar van Bolenius, heeft Amsterdam na 25 jaar verlaten voor een terugkeer naar zijn geboortegrond. Brabant.

Xavier Giesen (SVH-Meestergastheer en Gastheer van het Jaar 2016 ) heeft samen met zijn partner Ilse de Laat een boerderij in Diessen betrokken. Vanaf deze locatie gaan ze diners verzorgen en cateringklussen doen. Ook op de boerderij zelf worden –op reservering– gasten ontvangen voor een Boerenland Diner. Het seizoen en producten uit eigen tuin krijgen de hoofdrol hierbij.

Aandelen Bolenius verkocht

De aandelen van Bolenius heeft Giesen verkocht aan zijn compagnon Luc Kusters. Giesen was bijna elf jaar mede-eigenaar en gastheer van dit restaurant op de Zuid-As in Amsterdam. Bolenius kreeg in januari van Michelin naast de reguliere Michelinster ook een groene ster voor hun duurzame concept. Als een van de eersten in Nederland. Bolenius – aanhanger van Dutch Cuisine - werkt ook veel met ingrediënten uit de eigen moestuin. De Kas in Amsterdam, het restaurant waarvan Giesen voor zijn ondernemerschap zeven jaar manager was, kreeg eveneens een groene ster van Michelin.

'Spannende verandering'

‘Wij wilden dit al langer; we komen beiden uit Tilburg en hebben hier nog een groot netwerk. Ik heb na 25 jaar het drukke Amsterdamse leven ingeruild voor de rust, de ruimte en het groen van Diessen. Een klein plaatsje vlak bij Hilvarenbeek. Middenin de coronatijd heb ik mijn aandelen van Bolenius overgedaan aan Luc, het huis in Amsterdam verkocht en begin juni zijn we verhuisd naar Brabant. Een hele verandering, zeker spannend maar ook een gave nieuwe uitdaging. 360 graden anders! Het is een nieuwe start. Totaal anders, maar zo leuk. Loop ik ’s ochtends met m’n rubberen laarzen aan naar het land. Richting de moestuin die we nu aanplanten. Kippen scharrelen al rond.’

De Boerenland Diners zijn van een ander niveau dan bij Bolenius, vervolgt Giesen. Naast gastheerschap zal Xavier Giesen (Xavier@albarino.amsterdam) zelf ook gaan koken. ‘De diners zijn voor 20 tot 30 personen maximaal. Het gaat nu al best hard met de reserveringen.’