Comfort food bij nieuw Smells Good In The Hood Rotterdam

Comfort food bij nieuw Smells Good In The Hood Rotterdam

Comfort food met culinaire invloeden van over de hele wereld. De nieuwe horecazaak Smells Good In The Hood wil Rotterdam en de rest van Nederland kennis laten maken met een nieuw concept. De zaak in Rotterdam-Noord is in handen van chef-kok Nathan Meyer en horecaondernemer Ruben Venema en is geïnspireerd op de Amerikaanse 90's hiphop en black culture.

Op de hoek van de Benthuizerstraat in Rotterdam-Noord heeft Smells Good In The Hood onlangs haar deuren geopend. Met jarenlange ervaring als chef-kok in diverse restaurants en zijn eigen rondrijdende pop-up Smells Good In The Hood, kwam een eigen horecazaak 'precies op het juiste moment' voor Nathan Meyer.

'Met Smells Good schoppen we tegen de standaard aan. What you see, is what you get. Al mijn ervaringen en kooktechnieken die ik heb opgedaan in dertig jaar pas ik toe op street food. Alle gerechten zijn geïnspireerd op de Caraïben, daar waar mijn wortels liggen. Ik speel met ingrediënten en smaken en hierdoor ontstaan er verrassende creaties. Hoe mooi is het dat je gasten iets proeven wat ze nog nooit eerder op die manier hebben gegeten.’

De combinatie van verschillende smaakpaletten, invloeden van over de hele wereld én de wijk is wat het (vegetarische) comfort food volgens Meyer zo speciaal maakt. 'Van een classic ‘Big Nate Beef burger’ en ‘Grandma's Famous Jerk Chicken’ tot een Jerk Jackfruit Burrito.' Klassiekers als Cajun Crinkel fries & Jerk Corn on the Cob maken volgens de chef de gerechten af.

Smells Good In The Hood community

Met Smells Good In The Hood willen Nathan en Ruben een community creëren waar alles draait om eten en verbinden. De Rotterdammers kennen elkaar al lang en hebben samengewerkt voor diverse horecaprojecten.

Smells Good in the Hood

Meyer: 'Doordat Ruben en ik elkaar al lang kennen, wist hij dat ik altijd al mijn eigen horecazaak wilde. Samen hebben we een plek in de stad gecreëerd waar je binnenstapt en denkt ‘dit ruikt goed, hier moet ik zijn’.