Meinders Catering gecertificeerd met FSSC 22000

Meinders Catering gecertificeerd met FSSC 22000
Peter Duwel

Met de certificering conform de FSSC 22000-richtlijnen heeft Meinders aangetoond haar activiteiten op een voedselveilige wijze uit te voeren. Met de certificering laat Meinders zien dat haar processen voldoen aan deze internationale standaard. Het certificaat wordt voor 3 jaar afgegeven.

De Stichting Certificatie Voedselveiligheid (SCV) heeft de FSSC 22000 standaard ontwikkeld en dit is de eerste wereldwijde standaard voor de gehele voedingsmiddelenindustrie.

Bij Meinders is voedselveiligheid topprioriteit. Peter Duwel, algemeen directeur van Meinders Catering: 'Ons beleid en werkprocessen hebben we vastgelegd in het interne beheersysteem. Deze processen bevatten niet alleen de naleving van de wettelijke regels, maar ook van onze eigen hoge interne normen ten aanzien van kwaliteit, voedselveiligheid, veiligheid op het werk, milieu en maatschappelijk verantwoord ondernemen.'

'We zijn onwijs trots op onze mensen. Niet alleen omdat ons succes afhangt van hun inzet en betrokkenheid, maar ook omdat we onze doelstellingen op het vlak van kwaliteit en voedselveiligheid enkel kunnen bereiken als iedereen gemotiveerd is om zijn steentje bij te dragen. Onze medewerkers maken écht het verschil.”

Groei in retailmarkt

Meinders verzorgt naast haar cateringactiviteiten ook de productie voor het grab & go-merk BloemCool. De vraag naar BloemCool vanuit de retailmarkt is het afgelopen jaar sterk toegenomen. Voor de levering aan retail zijn GFSI-eisen opgesteld. GFSI staat voor Global Food Safety Initiative. GFSI is een initiatief van de internationale retail om erkende standaarden voor voedselveiligheid te maken en te toetsen. FSSC 22000 voldoet aan deze GFSI-eisen.

Meinders Catering

Meinders Catering is een full-service cateringorganisatie. Van een ontbijt of kleine lunch tot een event voor zo’n 6000 personen. Dagelijks zorgt Meinders voor duizenden broodjes, hapjes, koude en warme buffetten, diners en borrels. Dat doen ze voor grote en kleine organisaties, zorglocaties, opleidingscentra, evenementen- en beurslocaties. Meinders produceert tevens het grab & go assortiment van het merk BloemCool. Ook ondersteunt Meinders dagelijks (groot)cateraars als foodleverancier en distributeur.