In het monumentale Arsenaal in vestingstadje Grave, onder Nijmegen, opent later dit jaar Nidum. Dit wordt een verzamelplaats voor liefhebbers van lifestyle, wonen en gastronomie. Onderdeel van Nidum wordt restaurant Ovum met Sebastiaan Follong achter de kachel.
Follong stond jaren in de keuken van De Leest*** tot dat eind 2019 de deuren sloot. Daarna ging hij aan de slag bij Monarh* in Tilburg. In januari 2020 won Follong op de Horecava het NK Jonge Koks. Na die winst zei hij in De Gelderlander binnen vier jaar een eigen restaurant te willen en daar ook sterniveau te ambiëren. Voorlopig gaat hij als chef-kok aan de slag in loondienst bij Novum.

Nidum en Ovum
Nidum is Latijn voor ‘nest’, het complex moet als ontmoetingsplek waar het draait om beleving, inspiratie aanvoelen als een warm nest. Ovum betekent in het Latijn ‘ei’ en biedt op een monumentale locatie een moment van rust en reflectie na het opdoen van nieuwe ideeën.

Naast restaurant Ovum komt in Nidum ook een boutique hotel met zes designkamers. Verder krijgen zo'n 15 tot 20 ondernemende creatives en creatieve ondernemers plek in Nidum, geheel volgens de visie van eigenaren Aard Keijser en Lonneke van der Weyden (Keijser&Co).
‘Alles valt samen, samen op één plek', zeggen Keijser en Van der Weyden. ‘In het Arsenaal huizen ondernemers met de gemeenschappelijke deler: diepe passie voor lifestyle. Nidum is de blikvanger waar lifestyle, wonen en gastronomie samenkomen en bezoekers de tijd mogen vergeten.’
Onder de partners die een plek krjigen in Nidum zijn specialisten in meubelen, vloeren, haarden en leefaccessoires. Een tuinarchitect, koffiespecialist en wijnimporteur. Lifestylemerken, cosmetica en een bloemenatelier.
Ook gaan de ondernemers in Nidum inspiratiesessies, workshops en masterclasses geven. De ruime faciliteiten en buitenruimte maken Nidum geschikt voor bijeenkomsten en evenementen, het complex is daarnaast trouwlocatie.