Cas Spijkers Academie: 17 geslaagden voor Gezel Meesterkok

Cas Spijkers Academie: 17 geslaagden voor Gezel Meesterkok

Studenten van de Cas Spijkers Academie komen voortaan ook in aanmerking voor de titel Gezel Meesterkok van SVH. Dit jaar zijn er maar liefst 17 geslaagd. Voorheen was deze titel voorbehouden aan koks uit een Sterklas.

‘De afgelopen jaren heeft het docententeam van de Cas Spijkers Academie (met locaties in Breda, Nijmegen en Almelo) zich vastgebeten is de eisen die SVH stelt aan de opleiding tot SVH Gezel Meesterkok,’ zo verklaart Ricardo Eshuis van SVH de toelating.

‘Naast aanvullende branchediploma’s zoals sociale hygiëne, leermeester en Wijn 2, moeten er gedurende de opleiding ook minimaal 13 workshops gegeven door SVH Meesters worden bezocht. De workshops moeten tot concrete resultaten leiden. De Cas Spijkers Academie heeft alle eisen in het opleidingsprogramma ingepast. En dat heeft geleid tot de eerste diplomering van maar liefst 17 geslaagde Gezel Meesterkoks.’

Uitreiking Gezel Meesterkok van CSA in Twente op 13 juli.

‘Tot dusverre waren er alleen gezellen via de Sterklas afgestudeerd. Inmiddels heeft zich ook de eerste particuliere opleider bij SVH gemeld die de opleiding tot Gezel Meesterkok wil opzetten. Voor alle meestertitels worden er trouwens gezelopleidingen opgezet als opstap naar de ‘grot titel’ van Meester.

Alle Gezel Meesterkoks van Nederland 2021 (Sterklas en Cas Spijkers)

Benthe Clavan
Melanie Confurius
Brian Fransen
Tijn Gaarman
Ralph Getkate
Zoë Gielen
Rianne Graver
Yassin Hadouchi
Sophie Harmsen
Maurits Hense
Rutger van der Hoeven
Rik Hoevenaars
Stan van IJzendoorn
Quinten Janssens
Arnaldo Katoele
Julia Lammertink
Bart Leussink
Mart Oude Luttikhuis
Thom Paardekam
Pasqual van der Poel
Jeroen van de Steeg
Lotte van Straten
Gertjan Tempert
Mitchell Tromp
Caitlin Versloot
Coen Viguurs
Pierre van der Zee