Cas Spijkers Academie: 17 geslaagden voor Gezel Meesterkok

Cas Spijkers Academie: 17 geslaagden voor Gezel Meesterkok

Studenten van de Cas Spijkers Academie komen voortaan ook in aanmerking voor de titel Gezel Meesterkok van SVH. Dit jaar zijn er maar liefst 17 geslaagd. Voorheen was deze titel voorbehouden aan koks uit een Sterklas.

‘De afgelopen jaren heeft het docententeam van de Cas Spijkers Academie (met locaties in Breda, Nijmegen en Almelo) zich vastgebeten is de eisen die SVH stelt aan de opleiding tot SVH Gezel Meesterkok,’ zo verklaart Ricardo Eshuis van SVH de toelating.

‘Naast aanvullende branchediploma’s zoals sociale hygiëne, leermeester en Wijn 2, moeten er gedurende de opleiding ook minimaal 13 workshops gegeven door SVH Meesters worden bezocht. De workshops moeten tot concrete resultaten leiden. De Cas Spijkers Academie heeft alle eisen in het opleidingsprogramma ingepast. En dat heeft geleid tot de eerste diplomering van maar liefst 17 geslaagde Gezel Meesterkoks.’

Uitreiking Gezel Meesterkok van CSA in Twente op 13 juli.

‘Tot dusverre waren er alleen gezellen via de Sterklas afgestudeerd. Inmiddels heeft zich ook de eerste particuliere opleider bij SVH gemeld die de opleiding tot Gezel Meesterkok wil opzetten. Voor alle meestertitels worden er trouwens gezelopleidingen opgezet als opstap naar de ‘grot titel’ van Meester.

Alle Gezel Meesterkoks van Nederland 2021 (Sterklas en Cas Spijkers)

BentheClavan
MelanieConfurius
BrianFransen
TijnGaarman
RalphGetkate
ZoëGielen
RianneGraver
YassinHadouchi
SophieHarmsen
MauritsHense
Rutgervan derHoeven
RikHoevenaars
StanvanIJzendoorn
QuintenJanssens
ArnaldoKatoele
JuliaLammertink
BartLeussink
MartOude Luttikhuis
ThomPaardekam
Pasqualvan derPoel
Jeroenvan deSteeg
LottevanStraten
GertjanTempert
MitchellTromp
CaitlinVersloot
CoenViguurs
Pierrevan derZee