SVH start met bijhouden titels Register Vinoloog/Sommelier

SVH start met bijhouden titels Register Vinoloog/Sommelier

SVH en WTOL Academy starten samen het SVH Register Vinoloog/Sommelier. Net als alle andere SVH-titels, is ook deze titel merkenrechtelijk beschermd. De titel is in basis 3 jaar houdbaar en kan bij het behalen van voldoende bijscholing via WTOL ook weer met 3 jaar worden verlengd.

Wijnkenners die in het register zijn opgenomen, mogen de titel SVH Register Vinoloog/Sommelier voeren. De titel is bedoeld voor de gediplomeerde en geregistreerde SVH Vinoloog/Sommelier en staat garant voor een hoog kennisniveau en proef-technische kwaliteiten.

De registratie in het SVH Register Vinoloog/Sommelier (rVS) wordt een onderdeel van de route op weg naar SVH Wijnmeester, de hoogste graad van vakbekwaamheid in de Nederlandse horeca op het gebied van wijn en spijs.

Bij het behalen van het diploma wordt een SVH Vinoloog/Sommelier voor een periode van 3 jaar opgenomen in het register, met een verlenging van telkens 3 jaar bij het behalen van voldoende scholingspunten.

Bijleren alleen via WTOL Academy

Om de registratie te verlengen, moet de SVH Register Vinoloog/Sommelier elke 3 jaar verschillende nascholingsactiviteiten doen. Voorbeelden daarvan zijn een cursus wijn-chocolade, proeverijen of deelnemen aan wijnstudiereizen, Deze activiteiten zijn nodig om het kennisniveau hoog te houden. De wereld van wijn ontwikkelt zich snel door, op deze manier blijft de kennis altijd van hoog niveau.

De scholingspunten zijn alleen bij WTOL Academy te behalen. ‘Daardoor is de kwaliteit te waarborgen, omdat niet iedereen deze activiteiten kan aanbieden’, aldus SVH en WTOL. ‘De WTOL Academy biedt als enige opleider in Nederland de hoogste wijnopleiding aan die erkend is volgens de SVH erkenningsregeling Horecaopleidingen.’

Wijnverkoop in de horeca

‘De behoefte aan een eigen register voor de Nederlandse horeca is groot. Er zijn verschillende stelsels, nationaal en internationaal, die een vergelijkbare systematiek kennen. Door de nadruk op wijn-spijs en verkoop in de horeca te leggen, is er een duidelijk verschil met andere stelsels van wijnexamens. In het kader van Leven Lang Ontwikkelen willen we de doorgroei van wijnprofessionals in de horeca stimuleren. De overheid stelt daar vanaf 2022 subsidies voor beschikbaar’, aldus Ricardo Eshuis, directeur SVH. ‘De registratie in het rVS wordt een onderdeel van de route op weg naar SVH Wijnmeester, de hoogste graad van vakbekwaamheid in de Nederlandse horeca op het gebied van wijn en spijs.’

Directeur van WTOL Academy | Wijntraining Online, Ruud Weterings: ‘Door middel van de inschrijving in het SVH Register Vinoloog/Sommelier kun je als gediplomeerde Vinoloog/Sommelier permanent kennis verkrijgen en aantonen dat jouw vakbekwaamheid op peil is. WTOL Academy biedt unieke nascholing voor de gediplomeerde SVH Vinoloog/Sommelier. Met een mix tussen online leren en contactonderwijs brengen we kennis en praktijk samen: leren en doen.’