Nieuwe kustbestemming voor Landal GreenParks: Landal Zuytland Buiten

Nieuwe kustbestemming voor Landal GreenParks: Landal Zuytland Buiten

Landal GreenParks krijgt er per 1 januari een nieuwe kustbestemming bij. Het gaat om Landal Zuytland Buiten bij Simonshaven op het Zuid-Hollandse eiland Voorne-Putten. Het is een bestaand vakantiepark, waarvan zo'n 35-40 woningen dit najaar in de verhuur komen. Daarnaast worden 76 nieuwbouwwoningen gerealiseerd.

Landal Zuytland Buiten ligt op minder dan een half uur rijden van Rotterdam aan de Stompaardse Plas, omzoomd door rietkragen en diverse strandjes.  Doordat Zuytland Buiten uit vier schiereilanden bestaat, liggen de villa's allemaal direct aan het water.

Het bestaande gedeelte van Landal Zuytland Buiten beschikt over een kleine 40 huisjes, receptie met broodjesbestelservice, fiets- en waterfietsverhuur en verhuur van elektrische bootjes. In de directe omgeving van het park bevinden zich restaurants, winkels en een (buiten)zwembad.

De verkoop van de 76 nieuw te bouwen huisjes start binnenkort. De nieuwbouwwoningen komen naar verwachting vanaf 2022 en 2023 beschikbaar voor de verhuur.

Eerder dit jaar kondigde Landal ook al de komst aan van Waterresort Blocksyl bij blokzijl. Ook hier worden in de loop van 2022 de eerste gasten ontvangen.

Over Landal GreenParks

Eind juni werd bekend dat Roompot Landal GreenParks wil inlijven, waarbij Roompot-eigenaar KKR Landal koopt van Landal-eigenaar Awaze, wat zelf weer een dochteronderneming is van Platinum Equity. Wanneer die fusie wordt afgerond, is nog niet bekend.

Onder Landal GreenParks vallen ook de merken: Hof van Saksen, Landal Ski Life, Landal Camping, Landal Business Line, Landal Makelaardij en Vakantiemakelaar.  Awaze, de grootste aanbieder van vakantieparken en accommodaties in Europa, heeft ook nog de zelfstandige merken: cottages.com, Hoseasons, Landal GreenParks, James Villa Holidays en Novasol.

Expansieprogramma

Het in 2020 ingezette Europese expansieprogramma van LandalGreenParks wordt in 2021 verder voortgezet en zal het huidige aantal van ruim 100 bestemmingen in Nederland, België, Duitsland, Denemarken, Groot-Brittannië, Oostenrijk, Zwitserland, Tsjechië en Hongarije verder doen toenemen.

Op dit moment biedt Landal GreenParks in totaal ruim 14.504 vakantieaccommodaties en 1300 campingplaatsen. Jaarlijks kiezen meer dan 2,2 miljoen gasten voor Landal GreenParks en brengen er 11,4 miljoen overnachtingen door. Op de parken en de diverse kantoorlocaties werken zo’n 3000 medewerkers.