Mondragon opent zeven luxe hotelappartementen

Mondragon opent zeven luxe hotelappartementen

Hotel Mondragon in Zierikzee heeft sinds vorige week zeven luxe hotelappartementen geopend. De appartementen, met een grootte van 55 tot 85 m2, liggen pal naast Hotel Mondragon.

'Met de appartementen kunnen we ook de (zakelijke) long-stay markt bedienen', zegt hotelmanager Nanda Willemse. Elk appartement heeft een badkamer, airconditioning en een keuken, met vaatwasmachine. Er is een lift aanwezig en appartementsbewoners kunnen op aanvraag gebruik maken van de parkeerfaciliteiten van het hotel. Het in- en uitchecken gebeurt aan de receptiebalie van Hotel Mondragon, en bewoners van de appartementen kunnen natuurlijk ook ‘bij de buren op rekening eten’ in de twee restaurants, het gastronomische Cristó en het gezellige Le Bistrôt.

De lusten en de lasten

De appartementsbewoners hebben de lusten van Hotel Mondragon, maar niet de 'lasten' als verplicht ontbijten of gestoord worden door schoonmaakdiensten. Wel is het mogelijk om bijvoorbeeld je ijskast te laten vullen met een luxe VIP-pakket met Zeeuwse wijnen, streekkazen van de boerderij, craft beers of lokale vruchtensappen.

Namen van de appartementen

De appartementen reflecteren de historie van het eiland, wat uitkomt in de ‘nummering’ van de appartementen. Geen kamernummer maar de naam van een beroemde Schouwen-Duivelander of Schouwen-Duivelandse sieren de deuren naar de appartementen. Pieter Caland, geboren in Zierikzee en architect van de Nieuwe Waterweg, Job Baster, medicus en bioloog uit de stad, Pieter Zeeman, natuurkundige en Nobelprijswinnaar. Verder Johan Snep, vermaard componist en Jacob Cats, staats-man en dichter. Als dames zijn Susanna Maria Loncque, ambachtsvrouwe op Duiveland en Antje de Waaij-Blom, beroemd op Schouwen als laatste inwoner die tot op de laatste dag van haar leven Schouwse klederdracht trouw was.

Hotelreserveringen lopen op

Hotelmanager Nanda Willemse vertelt dat Zierikzee sinds de maand juli vrij plotseling erg druk is geworden. 'We zien de hotelreserveringen in hoog tempo binnenstromen. En dat terwijl de kust nog niet eens is volgeboekt. Een leuke ontwikkeling die aangeeft dat mensen een basis in de stad prettig vinden en dan overdag er op uit trekken.'

Naast de zeven appartementen, beschikt Mondragon over 38 hotelkamers en 3 hotelsuites.