Fastfoodketen Smullers speelt in op nieuw eetpatroon

Fastfoodketen Smullers speelt in op nieuw eetpatroon

Smullers en snackproducent Van Geloven werken nauw samen om de snackliefhebber een ruim assortiment snacks zonder vlees aan te bieden. Smullers, het fastfoodconcept dat als eerste snackbarketen in Nederland een Beter Leven-keurmerk heeft gekregen, heeft het assortiment uitgebreid met de Van Dobben Vega croquet. Smullers is hiermee de eerste landelijke formule die Van Dobben Vega aanbiedt.

'De vraag naar snacks zonder vlees is de afgelopen jaren flink gestegen en zal blijven toenemen. Onze klanten kiezen ervoor om bewust minder vlees te eten, daarom hebben wij een breed assortiment snacks zonder vlees in ons assortiment opgenomen. De Van Dobben croquet is dé favoriet van Nederland, wij zijn trots dat wij als eerste fastfoodketen de vega-variant aanbieden', zegt Twan Vissers, commercieel directeur Food & Travel bij Lagardère.

Klassieke variant aangepast

'Wie ooit een Van Dobben croquet heeft geproefd weet het, zo is dé croquet bedoeld. De rijke smaak van z’n zacht vloeiende ragout en mals vlees is verpakt onder een krokante korst. Bij de vega-variant is het vlees vervangen door zachte blokjes soja en gerst.'

'Snacken zonder vlees is geen hype of een trend, het is de toekomst. Onze eetgewoonten veranderen; het aantal vleeseters daalt en het aantal flexitariërs neemt toe. Waar vegetariërs zo’n 5 procent van de Nederlandse bevolking vormen, kun je ruim een derde van de consument inmiddels bestempelen als flexitariër.'

'Bij Van Geloven willen we dat iedereen lekker moet kunnen snacken en zetten wij in op een ruim assortiment zonder vlees. Daarom zijn wij blij dat Smullers dezelfde visie deelt en als eerste fastfoodketen in Nederland gekozen heeft voor de klassieker onder de croquetten die wij allemaal kennen'’, zegt Jan-Willem ter Veer, key account manager Foodservice bij Van Geloven.

Smullers

Samenwerking Smullers en Van Geloven

Smullers heeft het Beter Leven-keurmerk gekregen. Smullers laat op deze manier zien dat het mogelijk is om op een verantwoorde wijze een fastfoodconcept te exploiteren. Smullers heeft 27 winkels op NS stations verspreid door heel Nederland. Smullers is onderdeel van Lagardère Travel Retail, één van de vier divisies van de Lagardère Group, een wereldwijde pionier in de Travel Retail industrie. Verspreid over 39 landen heeft Lagardère Travel Retail meer dan 4800 winkels, gespecialiseerd in Travel Essentials, Duty Free, Fashion en Foodservice. Lagardère Travel Retail is een expert in het opzetten en opereren van Travel Retail concepten op vliegvelden en stations en beheert een divers portfolio van meer dan 100 merken.