Bonheur horeca schenkt eigen universiteitsbier op campus in Tilburg

Bonheur horeca schenkt eigen universiteitsbier op campus in Tilburg

Auberge du Bonheur heeft drie bieren ontwikkeld voor de 20.000 studenten van de universiteit van Tilburg. De Bonheur Horecagroep is op het universiteitsterrein exploitant van drie horecalocaties; grand café Esplanada, O 'Cafe en Olympia Sportsbar

De drie bieren komen uit de ketels van Stadsbrouwerij 013. Tilburg University is hiermee de eerste en enige Nederlandse universiteit met een eigen bierassortiment. De bieren zijn exclusief in de drie horecalocaties van Bonheur op de campus verkrijgbaar.

Cuisinier Ralph Blaakenburg van Auberge du Bonheur, die eerder producten ontwikkelde met ingrediënten uit de directe omgeving is nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van het bier.

De drie bieren zijn vernoemd naar vooraanstaande functies aan de universiteit.

Rector Magnificus (Tripel)


Pedel (Blond bier)


Decaan (NEIPA – alcoholvrij bier).

Heropening grand café Esplanade

Op donderdag 2 september lanceert Wim van de Donk, rector magnificus en tevens voorzitter College van Bestuur, de bieren tijdens de heropening van grand café Esplanade. Het café is na een duurzame restyling nog meer de huiskamer van de campus. Het heeft een ruimer terras gekregen en een vernieuwde indeling. Zo is er alle ruimte om rustig te werken, samen te borrelen of te chillen in de lounge.

Over de drie bieren

Voor alle bieren diende de groene omgeving van Tilburg University als inspiratiebron. Zo krijgt de licht bittere NEIPA zijn verrassende smaak van de vlierbloesem die gebruikt wordt bij het brouwproces. Geeft de moerasspirea – een plant uit de rozenfamilie – die groeit in de Oude Warande (onderdeel van Stadsbos013) de Pedel naast een kruidige smaak ook een friszoete amandelgeur. En wordt de nectar uit de bijenkorven op de campus van Tilburg University gebruikt om de tripel naast een krachtige moutsmaak en kruidige geur een zoet randje te geven.

Paul Hoeijmans, directeur Facility Services: ‘Tilburg University streeft in haar horeca-aanbod naar samenwerking en co-creatie met lokale partijen. Samen met de partners Auberge du Bonheur en Stadsbrouwerij 013 ontstond het idee om eigen universiteitsbieren te ontwikkelen. Craft bier is hip en het vernieuwde grand café Esplanade is de ideale plek om de biertjes uit te proberen. Tilburg University is hiermee de eerste en enige Nederlandse universiteit met een eigen bierassortiment. Heel mooi dat we zelfs een lekker alcoholarm biertje kunnen aanbieden.’

Exclusief op universiteitscampus

Tim Wijdemans, algemeen directeur Bonheur Horeca Groep: Tilburg University telt 20.000 studenten, die wat ons betreft een eigen biertje verdienen. We zijn trots dat we deze bieren, met eigen, pure smaken, exclusief gaan schenken op de drie locaties die wij exploiteren.’