Kok Stephan Nijst schrijft boek over nasleep faillissement

Kok Stephan Nijst schrijft boek over nasleep faillissement
Het nieuwe restaurant komt onder leiding van Stephan Nijst.

Kok Stephan Nijst heeft het boek 'Van kaviaar naar pindakaas' uitgegeven waarin hij openhartig schrijft over de tegenslagen en teleurstellingen in het ondernemerschap in de horeca - 'de afgelopen 10 jaar van ons faillissement'.

Van kaviaar naar pindakaas wordt door Hans Steenbergen van Food Inspiration omschreven als een meeslepend geschreven en goudeerlijk verhaal over een loodzware periode in het leven van chef/ondernemer Stephan Nijst en zijn gezin.

'Met ‘gretig enthousiasme en blinde gedrevenheid’ deden Stephan en zijn partner Jacqueline mee aan het tv-programma Mijn tent is top. Het boek laat meedogenloos zien hoe hun droom veranderde in een financiële nachtmerrie met grote persoonlijke gevolgen. Het boek is verplichte lectuur voor iedereen die in het horecavak actief is of wil gaan zijn. De vele zakelijke en persoonlijke lessen die erin staan, zijn goud waard. En het mooie is: Stephan en zijn gezin zijn er sterker uitgekomen. Hun veerkracht is bewonderenswaardig.'

Van kaviaar naar pindakaas

Het boek Van kaviaar naar Pindakaas is vanaf 24 september verkrijgbaar via deze link.

Over Stephan Nijst

Stephan Nijst werkt nu als culinair adviseur bij Levens, maar werkte voorheen als chef-kok bij Restaurant Roots in het vijfsterrenhotel Hilton Rotterdam, bij De Eetclub in Scheveningen en bij At Sea. Grote bekendheid kreeg hij in 2008 toen hij meedeed aan het tv-programma Mijn Tent is Top.

Samen met zijn vrouw was hij 2,5 jaar ondernemer van Choix du Chef in Den Haag maar ze konden het hoofd niet boven water houden en er volgde een faillissement en drie jaar schuldsanering. Nijst is daar altijd openhartig over geweest en gaf eerder na het sein ‘schone lei’ een openhartig interview voor de videocamera van Misset Horeca.