Maak je gerecht 'Instagrammable': zo geef je kleur aan jouw menu

Maak je gerecht 'Instagrammable': zo geef je kleur aan jouw menu

De behoefte van gasten naar snelle en makkelijke, maar vooral lekkere, gerechten blijft groeien. Net als de vraag naar plantaardig, gezond en verrassende gerechten die er ook nog eens fantastisch uitzien. Met de kleurrijke groentetortilla's van Santa Maria geef je kleur aan je menu.

Als foodprofessional wordt er veel van je flexibiliteit gevraagd als het gaat om inspelen op de wensen van je gasten. Smaak, tijd en beleving zijn belangrijke succesfactoren. Dit geldt niet alleen voor diner maar is ook belangrijk als het gaat om ontbijt, lunch en tussendoortjes. Je gerechten moeten geschikt zijn voor afhalen en bezorgen.

Ook de looks van het eten zijn belangrijker dan ooit. Voor Millennial-eters of Generatie Z doet niet alleen smaak ertoe. Een gerecht moet er ook fantastisch uitzien: in het echt én op beeld.

Groentetortilla Santa Maria Instagram

Eetfoto’s op Instagram

Maar liefst 75 procent van deze gasten heeft wel eens een reservering geplaatst bij een restaurant op basis van eetfoto’s op Instagram. Een aantal van hen geeft zelfs aan dat het uiterlijk van een gerecht belangrijker is dan de smaak. Opvallende, kleurrijke gerechten op je menukaart zijn dus perfect om deze generaties mee aan te spreken op social media.

Nieuw: groentetortilla's van Santa Maria

De tortilla is een geweldig veelzijdig product die perfect past bij de kleurrijke wensen van deze tijd. Het is te gebruiken voor talloze gerechten, van taco’s en quesadilla’s tot salade wraps en andere streetfoodgerechten. Met een tortilla maak je de toppers van je menukaart handig to-go, zonder borden, bestek, bakjes of doosjes.

Voor Millennial-eters of Generatie Z doet niet alleen smaak ertoe”

De Santa Maria foodservice-lijn bevat vier tortilla’s, variërend van 15 tot 30 cm. Hier voegt het bedrijf nu een paar aandachttrekkers aan toe, bereid met biet en wortel. Deze gloednieuwe tortilla’s hebben waanzinnige (maar volledig natuurlijke) kleuren die direct waarde toevoegen voor jou en je gasten. Net als de andere Santa Maria tortilla’s zijn ze superzacht, direct uit de verpakking te gebruiken en zijn ze makkelijk te verwerken.

De diepe kleuren van de tortilla's geven ze iets extra’s: daardoor springen deze tortilla’s in het oog en wekken ze nieuwsgierigheid op.

Groentetortilla Santa Maria 2

Laat je gerechten en je gasten opvallen

Maak van een caesar salade een lust voor het oog door hem te serveren in een kleurrijke groentetortilla wrap, switch het broodje van het broodje falafel voor een groentetortilla of maak regenboog sushi bites. Deze groentetortilla’s zijn perfect om je gezonde gerechten op te laten vallen.

En nu mensen steeds vaker eten kiezen op basis van de looks: met deze tortilla’s schotel je je gasten Instagrammable creaties voor. Met andere woorden: ze laten niet alleen je gerechten opvallen maar ook je gasten!

Ga voor meer tips & tricks en verrassende receptinspiratie met de groentetortilla’s naar Santa Maria Foodservice.

Dit artikel is gesponsord door Santa Maria