Motel One opent eerste hotel buiten Europa in New York

Motel One opent eerste hotel buiten Europa in New York
Motel One Amsterdam Zuid

De van oorsprong Duitse budgetketen Motel One zet voor het eerst voet buiten Europa en opent een vestiging in de Verenigde Staten, in New York. Ook Azië staat op het verlanglijstje. In Nederland heeft Motel One twee locaties, beide in Amsterdam, en een derde in Rotterdam op komst.

Motel One opende de eerste locaties in 2000 in Duitsland en is inmiddels uitgegroeid tot ruim 75 hotels in heel Europa. Nu slaat de groep van de familie Müller de vleugels buiten Europa uit met een eerste hotel in de Verenigde Staten in New York. De eerste opening buiten Europa luidt een nieuwe fase in voor de internationale expansie van Motel One, die de keten ook snel naar Azië moet brengen, zegt oprichter en bestuursvoorzitter Dieter Müller.

Niet ver van het World Trade Center in New York nam Motel One eind juni een voormalig Courtyard by Marriott over en tekende een huurovereenkomst van 20 jaar met vastgoedeigenaar Union Investment. Courtyard by Marriott zat er pas 5 jaar maar is er door Union Investment uit gezet, volgens Business Traveller.

In Europa huurt Motel One al acht hotels van Union Investment. Ook het gebouw van Motel One Amsterdam aan de Europaboulevard is van deze Duitse vastgoedinvesteerder. Verder heeft de groep in Nederland ook het vastgoed van Radisson Blu Amsterdam en Crowne Plaza Amsterdam Zuid.

In Nederland zijn nu twee vestigingen van Motel One, beide in Amsterdam. In 2015 opende de eerste tegenover de RAI, gevolgd door een tweede bij het Waterlooplein in 2018. Eind vorig jaar werd een derde Nederlandse vestiging aangekondigd, die moet eind 2022 openen in het centrum Rotterdam.