NK Pizza Bakken 2022 op Horecava

NK Pizza Bakken 2022 op Horecava

Samen met De Lekkerste Wedstrijden organiseert Pizza Profs tijdens de Horecava in Amsterdam het NK Pizza Bakken voor professionele pizzaiolo's.

Doel van de allereerste editie van het NK Pizza Bakken is om de gastronomische ontwikkeling van de pizza een boost te geven, zo vertelt Marcel Losekoot. Hij is oprichter van Pizza Profs en eigenaar van de Pizza Academy, de eerste SVH-gecertificeerde pizza-opleiding van Nederland.

Samen met de Lekkerste Wedstrijden organiseert Pizza Profs het NK Pizza Bakken 2022. Ondernemers, medewerk(st)ers van horeca- en fastservicebedrijven en zelfstandig werkende pizzaiolo’s kunnen hieraan meedoen.

Pizza nova

Deelnemers van deze vakwedstrijd voor pizzaprofessionals worden uitgedaagd om een ‘pizza nova’ te ontwikkelen. Dit is een pizza met een gezonde, licht verteerbare bodem die creatief belegd is. 'Laat je nergens door beperken. Alles kan en alles mag. Als je denkt: ‘Dit is eigenlijk te gek’, dan zit je goed', aldus Losekoot.

Volgens deze pizzaiolo staat de pizza nova aan de vooravond van een revolutie. 'Mensen eten niet meer een keer per maand maar een keer per week een gezonde, verantwoorde en voedzame pizza. Pizza nova is de trend van dit moment in de pizzamarkt.'

Wedstrijdopdracht

De wedstrijdopdracht luidt dat elke deelnemer ter plekke in 15 minuten 2 identieke pizza nova’s van circa 32 centimeter diameter bereidt en presenteert op een bord. Deze creaties moeten in de trend van gezonde en verantwoorde voeding passen.

De maximale kostprijs van de gebruikte ingrediënten bedraagt € 5,00. De gebruikte ingrediënten moeten algemeen verkrijgbaar zijn. Deelnemers moeten zelf voor grondstoffen, serviesgoed en het benodigde keukengerei zorgen. De wedstrijdorganisatie regelt dat er keukenapparatuur zoals een elektrische oven aanwezig is om de pizza te bereiden.

Juryvoorzitter

Een vakjury onder voorzitterschap van sterrenkok Jacob Jan Boerma gaat de pizza’s proeven en beoordelen. Naast een proefjury is er en praktijkjury. Beiden letten op onder meer hygiënisch werken, presentatie, smaak, calculatie, productprijs, calorieën, duurzaamheid, gezondheidsaspect van de creatie en praktische uitvoerbaarheid/haalbaarheid.
Losekoot verwacht dat veel jonge pizzaiolo’s die hij de afgelopen tijd in zijn Pizza Academy heeft opgeleid, mee gaan doen.

Alle finalisten ontvangen een op naam gestelde oorkonde voor bewezen vakmanschap. Daarnaast zijn er 3 mooie prijzen te winnen en een wisseltrofee. Er is een extra prijs voor de meest innovatieve bodem.

Inschrijven

Deelnemers voor het NK Pizza Bakken 2022 kunnen zich vanaf nu inschrijven. In totaal zijn er maximaal 20 finaleplekken voor deelnemers aan het NK Pizza Bakken 2022 op de Horecava. De voorselectie vindt plaats op basis van het inschrijfformulier. Wie zich inschrijft, moet ook direct de receptuur en de kostprijsberekening aanleveren.