Digitaal hotelconcept Limehome wil 5000 appartementen in Nederland

Digitaal hotelconcept Limehome wil 5000 appartementen in Nederland

Het Duitse digitale hotelconcept Limehome heeft in Den Haag haar eerste locatie in Nederland geopend. Op de lange termijn wil het bedrijf in ons land doorgroeien naar 5000 hotelappartementen. Na Den Haag staan nog 12 steden op de wensenlijst.

Limehome heeft twee verdiepingen van een pand aan de Keizerstraat 327 in Scheveningen ingericht met twaalf suites, die elk zijn voorzien van keuken en high speed internet. Gasten die er verblijven, komen niet of nauwelijks medewerkers tegen: van boeken tot inchecken en weer vertrekken, alles gebeurt online zonder dat daar een receptionist van vlees en bloed aan te pas komt.

Nederland is na Spanje, Oostenrijk en thuisland Duitsland het vierde land waar Limehome, in 2018 opgericht in München, zich nestelt. Het bedrijf heeft op dit moment 2000 ‘units’ op ruim 100 locaties onder contract om via haar platform voor extended stay te verhuren.

Limehome beschouwt Nederland als één van de leidende hotelmarkten in continentaal Europa. De bezettingsgraad van de Nederlandse hotels en serviceappartementen ligt in verschillende steden op bijna 80 procent. Experts verwachten ook dat de markt zich snel herstelt na de ontwikkeling van vorig jaar. Limehome wijst erop dat vooral toeristische bestemmingen, zoals Den Haag, deze zomer al sterk profiteren van een groeiende populariteit.

Zakelijke reizigers

Limehome wil op de langere termijn in ons land doorgroeien naar 5000 appartementen en mikt daarbij zowel op toeristen als op zakelijke reizigers. ‘Naast toeristische attracties trekt ook de sterke economie van het land zakenreizigers aan, vooral in de grootstedelijke gebieden’, zegt mede-oprichter en ceo van Limehome Josef Vollmayr. De volledig ingerichte appartementen moeten in de vraag en behoeften van beide doelgroepen voorzien.

‘Nederland heeft een sterke en stabiele economie en we zijn ervan overtuigd dat gasten hier enthousiast zijn over digitale concepten. We zien daarom een goede match met ons business model en willen in de toekomst onze aanwezigheid flink uitbreiden.’

Limehome wil een alternatief bieden voor hotelgasten die houden van het volledig digitaal afhandelen van hun reis. De appartementen zijn ontworpen door architecten en worden gerund door hospitality professionals.