10 populaire vega(n) fastservicerestaurants volgens Thuisbezorgd

10 populaire vega(n) fastservicerestaurants volgens Thuisbezorgd

Oktober is World Vegetarian Month. Uit data van Thuisbezorgd.nl blijkt dat mensen vorig jaar ruim de helft meer vegetarische gerechten hebben besteld dan een jaar eerder. Onderstaande 10 restaurants bieden gasten (ook) vega(n) opties.

1. The Meets Eatery (Amsterdam

De gerechten van The Meets zijn niet alleen vegetarisch of vegan, maar ook grotendeels glutenvrij. Het team van dit restaurant serveert ontbijt, brunch, lunch en diner: allemaal plantaardig. Op het menu staat vegan fastfood, maar ook vegetarische alternatieven zoals kaas of een kippeneitje. Al ligt de focus deels op fastfoodgerechten zoals pizza (van kikkererwtenmeel), chili (sin carne) en vegaburgers.

2. Kebabi (Amsterdam)

Op de Overtoom opende in 2018 de eerste vegan kebab-snackbar in Amsterdam: Kebabi. Aan het interieur vol graffiti zie je meteen dat dit een – nog speelser – broertje is van de succesvolle Vegan Junk Food Bar. Enkele toppers van daar staan ook hier op de kaart, waaronder de veganistische bitterballen en de kipnuggets. De hardloper is de Döner Kebabi, met kebabvlees gemaakt van pittig gekruide, gerookte soja, geserveerd op een zelfgebakken pitabroodje met sriracha en knoflooksaus. De Waffle Fries zijn los te bestellen, maar zijn ook terug te vinden op de Kapsalon, gemaakt met zuivelvrije sauzen en kaas.

3. The Harvest (Rotterdam)

vegan fastservicerestaurants
Op het menu: Kikkererwten wortelschotel met tahindressing.

The Harvest doet aan smaakvolle bowl waarin vier gerechtjes naar keuze samenkomen, gemaakt van de oogst van boeren uit de buurt. De vier gerechtjes kiezen gasten uit het aanbod van de dag, dat uiteraard wisselt met de seizoenen. Hoewel het een flexitarisch restaurant is, zijn er veel veganistische opties om uit te kiezen.

4. My Thai Son (Rotterdam)

My Thai Son verrast ook gasten die eigenlijk liever vlees eten. Eén van de hoogtepunten is de priao-whaan tjee (roergebakken tofu in een zoetzure saus). Deze is te combineren met een verse yam phak sod tjee salade met pittige citroensaus.

5. Studio Sugar Snap (Utrecht)

Een populair gerecht van Studio Sugar Snap is de paddenstoelen rendang met groenten, kikkererwten en rijst. Maar er staan ook Hollandse klassiekers in vegan uitvoering op de kaart zoals de pastinaakstamppot met bloemkoolsteak, mosterdcrumble en vegan jus.

6. Poké Perfect (Utrecht)

Bekende poké bowls zijn vaak gevuld met (onder andere) verse zalm of tonijn. Maar een poké bowl is natuurlijk ook zonder vis te bereiden. Bij Poké Perfect kunnen liefhebbers van deze Hawaiiaanse traktatie hun hart ophalen, ook als ze vega of vegan eten. Er zijn varianten met vegan zalm, sticky tempeh en krokant gebakken tofu.

7. Veggiesaurus  (Den Haag)

Bijna alles bij Veggiesaurus is veganistisch. Het menu wisselt iedere twee weken en de inspiratie komt onder andere uit het Midden Oosten, Mexico en India. De ene week staat de kaart vol Mexican Magic: gegrilde maïskolven, taco’s gevuld met sojavlees en courgette gevuld met bonen. De andere week is het allemaal Fusion Fashion met bijvoorbeeld aubergine dumplings of dim sum met kip tandoori (plantaardig).

8. Kisaan (Den Haag)

Het pas geopende Kisaan serveert vegan streetfoodhapjes zoals de samosaburger vol kruiden, sla en tamarindechutney. Er staat Popeyes curry op de kaart met romige spinazie, gember, knoflook en een huisgemaakte kruidenmix.

9. Krishna Vilas (Eindhoven)

Het Zuid-Indiase restaurant heeft een traditionele steenoven waarmee de keukenbrigade vegetarische Indiase gerechten maakt zoals de Cheese masala dosa; een dunne pannenkoek van rijst en linzen, bestrooid met geraspte kaas en gevuld met aardappel en uien masala. Pittiger is de Paneer butter masala met Indiase kaasblokjes in een tomaten-uiensaus, op smaak gebracht met Indiase kruiden.

10. Vegan Burger Brothers (Eindhoven)

De missie van Vegan Burger Brothers is om de allerbeste plantaardige burgers te maken. Van de klassieke cheeseburger met ‘bacon’ en gekonfijte ui tot de trendy kimchi burger met gember en wasabi mayo. Op deze menukaart staat voor alle burger-lovers wat wils. Burgers worden geserveerd op een zwart sesambroodje en zijn ook de milkshake met banaan of aardbei vegan.