Van der Valk Hotel Lelystad bereikt hoogste punt in de bouw

Van der Valk Hotel Lelystad bereikt hoogste punt in de bouw
Toekomstig hotel Van der Valk Lelystad

De nieuwbouw van het Van der Valk Hotel in Lelystad heeft het hoogste punt bereikt. Onder toeziend oog van familie van der Valk werd de vlag met de welbekende toekan afgelopen woensdag gehesen door bestuurslid Van der Valk International, Gert-Jan van der Valk, Wethouder Madelon van Noort en Piet-Hein Maas, boegbeeld en leider van bouwbedrijf Wijnen.

Dit bijzondere moment werd ingeleid met een woord vooraf door Naud Hunink, Projectmanager van Van der Valk Hotel Lelystad. In 2020 werd er gestart met de bouw van het Van der Valk hotel, gelegen aan de A6, naast Lelystad Airport. De verwachting is dat het hotel in het tweede kwartaal van 2022 opengaat.

'We zijn ontzettend blij en trots dat we in deze bizarre tijden toch kunnen bouwen aan de toekomst van dit prachtige familiebedrijf. We zijn Bouwbedrijf Wijnen ook erg dankbaar voor hun inzet en toewijding. Het is dan ook fantastisch om samen met de mannen van de bouw de viering van het hoogste punt te kunnen vieren als blijk van waardering', vertelt Danielle Hunink – van den Nieuwenhuijzen, directie, Van der Valk Hotel Lelystad.

Danielle Hunink van den Nieuwenhuijzen en Naud Hunink bij hoogste punt Hotel Lelystad.

Over Van der Valk Lelystad

Van der Valk Hotel Lelystad krijgt 143 hotelkamers in verschillende categorieën van superior kamers tot familiekamers en luxe suites. Alle hotelkamers worden volledig uitgerust met koffie - en thee faciliteiten, een badkamer met bad of regendouche, een kluisje, Smart TV & Netflix, een mini-koelkast, en hi-speed WIFI.

Ook krijgt het hotel een à la carte en live cooking restaurant, een wellness met fitnessruimte en zwembad, en een skybar op de 16de etage met kilometers uitzicht over het Flevolandschap, Lelystad Airport en IJssel- en Markermeer. Daarnaast maakt een vestiging van Gran Casino in het hotel ook deel uit van de plannen.

Zakelijke mogelijkheden

Met een eigen Businesscenter wil Van der Valk Hotel Lelystad ook de perfecte locatie worden voor elk evenement met haar multifunctionele zalen.

Ideale uitvalsbasis

Danielle van den Nieuwenhuijzen, kleindochter van Gerrit van der Valk en haar partner Naud Hunink hebben samen de toekomstige verantwoordelijken van Van der Valk Hotel Lelystad: ‘Dit nieuwe hotel wordt dé ideale uitvalsbasis voor zowel zakelijke als leisure bezoeken aan de Flevopolder en Lelystad met als trekkers het nabije Lelystad Airport, het voor grotere aantallen bezoekers te ontsluiten natuurgebied Oostvaardersplassen, het aangrenzende Natuurpark Lelystad, museale attracties als Aviodrome, Nieuw Land Erfgoedcentrum en Bataviawerf en het uitbreidende fashion outletcenter BataviaStad', zei Danielle in 2016 al over de plannen van een Van der Valk in Lelystad.