Robert Poel* weg bij Voltaire: 'Andere zaken vragen nu mijn focus'

Robert Poel heeft zijn baan bij restaurant Voltaire in Parc Broekhuizen in Leersum opgezegd. 'Ik vond die ster halen het mooiste wat ik heb gedaan. Maar nu, na 5,5 jaar strijden, is het tijd voor een nieuwe uitdaging.'
Robert Poel en Jacob Jan Boerma

‘We gaan goed uit elkaar’, benadrukt Poel. ‘Heb een mooie tijd gehad bij Parc Broekhuizen.’ Poel startte drie jaar geleden samen met twee vrienden zijn eigen restaurant: Savage in Harderwijk. ‘Het enige in mijn leven wat ik nog wilde doen is ondernemen en vader worden’, zegt de restaurant-eigenaar die drie dagen geleden vader werd van een gezonde dochter. ‘Ik wil me nu gaan focussen op mijn eigen zaak en er voor mijn dochter zijn.’

Restaurant Savage

Poel wil vooral op de achtergrond gaan helpen bij Savage om het restaurant naar een nog hoger plan te tillen. Zelf gaat hij er niet achter de pannen staan. ‘Jarwin Cornet is er de chef. Een goede, rustige kok met echt passie voor koken. Hij heeft het in de vingers.’  Poel zegt niet uit te sluiten dat restaurant Savage ooit nog een maatje groter gaat, of dat er nog een tweede restaurant bij komt. ‘Maar voor nu ga ik genieten van mijn gezinnetje, en daarna ook weer de volle focus op restaurant Savage. Daar willen we nog heel veel mooie dingen doen.’ Poel vertelt dat een jaar na de opening al de coronacrisis kwam. ‘Ondertussen moesten we natuurlijk ook alle zeilen bijzetten in Parc Broekhuizen. Dus nu wil ik er ook gewoon even volop zijn voor mijn compagnons en tevens vrienden in Savage.’

Restaurant Savage

Over Robert Poel

Poel (32) volgde de koksopleiding in Apeldoorn en werkte zes jaar bij Jacob Jan Boerma van De Leest in Vaassen. Vanaf de opening in 2016 was hij chef van restaurant Voltaire. In 2019 opende Poel met twee goede vrienden Patrick Elzinga en Sander Hodenius restaurant Savage in Harderwijk – wat in dit kader staat voor wild, ongetemd en rebels. Poel bleef toen in de keuken van Voltaire staan, maar was bij Savage nauw betrokken bij onder meer het samenstellen van de menukaart. Het concept?  ‘We willen dat lekker eten toegankelijk wordt, en dan maakt het niet uit dat het van oorsprong Frans of bijvoorbeeld Spaans is. Wij vinden het juist fantastisch dat we waar dan ook ter wereld inspiratie op kunnen doen voor ons restaurant. Goed eten kent geen grenzen.’ Savage ontstond dan ook uit liefde voor eten en reizen.

Jacob Jan Boerma Park Broekhuizen
Robert van der Poel, Boerma en Thomas Diepersloot

Arturo Dalhuisen

In Voltaire* draagt Poel het stokje over aan Arturo Dalhuisen. Thomas Diepersloot, waarmee Poel samen in de keuken stond, vertrekt naar Fine Fleur. Het nieuwe restaurant van Jacob Jan Boerma in Antwerpen.

Arturo Dalhuisen stond tot 2019 aan het roer van de brigades van restaurant The White Room van het Amsterdamse NH Krasnapolsky. The White Room ontving op 11 december 2017 een Michelinster.