Nieuwe chef de cuisine voor restaurant Taiko

Nieuwe chef de cuisine voor restaurant Taiko

Jef van den Hout, de voormalig eigenaar van Restaurant French Connection aan de Singel in Amsterdam, gaat naar Restaurant Taiko van Schilo van Coevorden in het Conservatorium Hotel in Amsterdam.

Jef van den Hout treedt per 1 november in dienst als chef de cuisine van Taiko, het Aziatische restaurant in het Conservatorium Hotel in Amsterdam.

‘Ik heb mega veel zin om me verder te oriënteren op de Aziatische keuken en om Taiko verder te ontwikkeling naar de beste Asian cuisine van de stad,’ zegt een enthousiaste Jef van den Hout. Kennis van deze keuken heeft Van den Hout. Nadat hij stopte met zijn eigen restaurant keek hij een aantal maanden mee in drie topkeukens in Japan en Taiwan. 'Deze stap sluit daar heel mooi op aan.'

Komend weekend gaat Taiko weer open, voor 20 tot 30 gasten.

Richard van Oostenbrugge en Jan de Wit

Jef van den Hout was souschef bij restaurant Bord’eau naast Richard van Oostenbrugge voordat hij, destijds nog samen met Paul Mercier, French Connection begon.

Hij staakte zijn ondernemerschap eind 2019 waarna hij naar Azië vertrok voor stages om drie maanden later met veel culinaire bagage terug te keren. Hij ging aan de slag bij Jan de Wit.

In Azië deed Van den Hout drie topkeukens aan voor onbetaalde stages. Zo stond hij bij Shimogamo Saryo in Kyoto en Narisawa** in Tokio, Japan. Daarna ging hij naar Taipei in Taiwan om aan de slag te gaan in de keuken van RAW van Andre Chiang.

Van den Hout wat ooit leerling bij Klein Paardenburg en stond ook bijna twee jaar in de keuken van Duin en Kruidberg.

Schilo van Coevorden

Schilo van Coevorden is naast executive chef van het Conservatorium Hotel ook Regional Director F&B van The Set Hotels. Een groep van vier hotels die naast het Amsterdamse hotel bestaat uit Hotel Cafe Royal in Londen, Lutetia in Parijs en Mamilla in Jeruzalem.

Eind vorig jaar opende Van Coevorden een vestiging van Taiko in het Sofitel Dubai The Obelisk Hotel.