Rene Bogaart haalt investering Pavarotti Kijkduin binnen nog vóór openstelling crowdfunding

Rene Bogaart haalt investering Pavarotti Kijkduin binnen nog vóór openstelling crowdfunding

'Ongelooflijk', aldus horecaondernemer Rene Bogaart. Twaalf uur voordat de crowdfunding zou worden opengesteld, werd het investeringsdoel van 400.000 euro voor Pavarotti Kijkduin al binnen gehaald via Bogaarts eigen netwerk én de automatische investeerders van Horeca Crowdfunding.

'Echt Bizar', vervolgt Rene Bogaart. Hij legt uit dat belanghebbenden in zijn netwerk én automatische investeerders van Horeca Crowdfunding drie dagen voordat de crowdfunding wordt open gezet al kunnen investeren. In dit geval was 12 uur voordat de crowdfunding open werd gesteld, het financieringsdoel van 400.000 euro al binnengehaald.  'Het is heel fijn dat we zoveel vertrouwen krijgen.'

Eerder werd, in de eerste fase, ook al 400.000 euro geïnvesteerd middels crowdfunding in Pavarotti Kijkduin. Toen werd het benodigde bedrag in slechts vijf minuten bereikt.

De financiering

De financiering werd aangetrokken om de verbouwing en inrichting van Pavarotti Kijkduin (+/- 1500 m2) mogelijk te maken. Naast financiering vanuit bekende toeleveranciers en een investering van de verhuurder was aanvullende financiering benodigd. Na de bijdragen van toeleveranciers resteerde een langlopende financieringsbehoefte via crowdfunding van €800.000. Deze werd vanwege de bouwperiode in twee delen gefinancierd. Het 2e deel is nu dus ook rond. 'Dit geeft heel erg veel rust', aldus Bogaart.

crowdfunding in de horeca
Pavarotti in Delft. (C) Roel Dijkstra

Flagship vestiging

Pavarotti Kijkduin wordt gevestigd op de boulevard van Kijkduin en zal uit twee verdiepingen bestaan. Op de boulevard zelf beschikt het restaurant over een serre met 150 couverts. Op strandniveau worden maar liefst 500 couverts gerealiseerd. Deze vestiging zal beschikken over een enorme unieke glazen ‘Ocean’ tank, waaraan gasten een speciale tafel kunnen reserveren om tijdens een diner te genieten van deze onderwaterwereld. Pavarotti Kijkduin wordt de ‘Flagship vestiging’ van de Pavarotti restaurantformule.

Pavarotti

Bij Pavarotti worden Italiaanse gerechten geserveerd. Bogaart, eigenaar van Big Horeca Groep, opende in 2016 de eerste Pavarotti vestiging in Zoetermeer (Stadshart) en het concept is sindsdien succesvol. De vestiging in Zoetermeer vormde de basis voor de groei van de Pavarotti-formule. Eind 2018 opende de tweede vestiging in Delft en in 2020 opende ook de vestiging in Leiden. Naar verwachting zal de vestiging in Kijkduin in maart 2022 geopend worden.