Mooie medailleoogst Nederlandse hotelschoolstudenten op internationale wedstrijd AEHT

Mooie medailleoogst Nederlandse hotelschoolstudenten op internationale wedstrijd AEHT
De vijf medaillewinnaars van ROC Mondriaan - foto: Romeo Talakua

Van de 30 medailles die konden worden gewonnen tijdens de 10 wedstrijden op de 34e conferentie van de European Association of Hotel and Tourism schools (AEHT), gingen er 7 naar Nederlandse studenten. ROC Mondriaan pakte er 5, Rijn IJssel 2. In totaal gingen 4 van de 11 gouden medailles naar Nederland.

De Association Européenne des ecoles d'Hôtellerie et de Tourisme (AEHT) brengt ruim 400 internationale onderwijsinstellingen samen die hotel- en toerismeopleidingen aanbieden. Jaarlijks wordt een conferentie georganiseerd, waarbij de competities voor studenten van aangesloten scholen een belangrijk onderdeel vormen.

Dit jaar vond de 34e conferentie plaats, in de Estse hoofdstad Tallinn. Daar werden bijna 300 studenten uit in totaal 45 landen van ruim 20 Europese scholen via loting aan elkaar gekoppeld. Vervolgens streden zij in die samenstelling om de winst in 10 verschillende categorieën, waar goud, zilver en brons te verdienen waren.

ROC Mondriaan

De School voor Horeca en Facilitaire dienstverlening, de School voor Toerisme en Recreatie en de International Hotel and Management School van ROC Mondriaan waren met negen studenten vertegenwoordigd. De afvaardiging pakte vijf medailles in evenzoveel categorieën:

  • Goud op onderdeel Decathlon (keukenvaardigheden)
  • Goud op onderdeel Front Office
  • Zilver op onderdeel Restaurant Service
  • Brons op onderdeel Culinary Art
  • Brons op onderdeel Tourist Destination

Rijn IJssel

Ook studenten van de Wageningse vakschool Rijn IJssel pakten medailles. Zowel op de onderdelen Culinary Art als Hospitality Management werd goud gewonnen. De afvaardiging van Rijn IJssel bestond uit zes studenten.

Directeur Annick Olthof-Kicken van Vakschool Wageningen is dolblij met de zeges van haar studenten. ‘Ik ben zó trots op het team, op het vakmanschap van onze studenten en docenten. Wat een toppers!’

Volgend jaar vindt de 35e editie van dit event plaats in Senigallia, Italië.