Hotelnacht 2022 staat voor de deur

Hotelnacht 2022 staat voor de deur

Tijdens de Mastercard Hotelnacht op 15 en 16 januari kunnen Amsterdammers op reis in hun eigen stad. Vanaf komende zaterdag 13 november kunnen zij een kamer boeken.

Een selectie aan hotels in Amsterdam zetten dat weekend hun deuren wagenwijd open voor hun stadsgenoten. Van Pulitzer tot Okura, van Ambassade Hotel tot Conscious Hotel The Tire Station. Zij organiseren tientallen creatieve, culturele en culinaire feestjes. Van een pool-party tot een winter-bbq, van een cocktail-workshop tot yoga-sessie of suite-party.

Ontmoetingen

Mastercard Hotelnacht 2022 draait om ontmoetingen. Initiatiefnemer Vincent van Dijk: 'Iedereen heeft op dit moment veel behoefte om nieuwe mensen te leren kennen en mensen te ontmoeten. Waar kan dit beter en veiliger dan in een lobby, bar of restaurant van een fijn hotel? We nemen iedereen mee op een ontdekkingsreis naar de fijnste plekken van de stad en hopen dat hier nieuwe vriendschappen ontstaan.'

Solo-travellers

Speciale aandacht is er dit keer voor de solo-traveller. 'We horen al jaren van singles dat zij aarzelen om in hun eentje een kamer te boeken. Deze editie kunnen zij een Single Arrangement boeken bij DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station dat voor de gelegenheid wordt omgedoopt tot SingleTree by Hilton. Hier kunnen zij mensen ontmoeten in de Contact Bar en daarnaast kunnen zij deelnemen aan een speciale reeks events, diners en brunches die in het teken staan van ontmoetingen.

Mastercard Hotelnacht

Voor de tweede keer is Mastercard de hoofdpartner van Hotelnacht. Het programma wordt medio december bekendgemaakt. Dan start ook de losse ticketverkoop voor het hotelfestival. Vanaf zaterdag kan er met een speciale Vroegboekcode een kamer geboekt worden bij zo'n 25 hotels. Vanaf zondag kan elke Amsterdammer een hotelkamer boeken.

Hotelnacht 2021

De achtste editie van de Hotelnacht 2021 ging niet door vanwege het coronavirus.