Kabinet wil 2G mogelijk maken voor horeca, evenementen en cultuur

Kabinet wil 2G mogelijk maken voor horeca, evenementen en cultuur

Het kabinet wil het mogelijk maken om 2G-beleid in te voeren voor de horeca, evenementen, cultuur en niet-essentiële dienstverlening.

Daar kan men dan bezoekers toelaten die gevaccineerd zijn óf genezen van corona. Een negatieve test is dan niet meer voldoende. Dat staat in het wetsvoorstel dat het demissionaire kabinet naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Vorige week was de Kamer verdeeld over de invoering van 2G. 

2G

In de toelichting op het wetsvoorstel staat dat 2G alleen mag worden ingevoerd in situaties waar 3G, waarbij ook negatief geteste mensen toegang hebben, geen verlichting biedt. In sectoren waar 2G gaat gelden, moet een ondernemer zich hier aan houden, maar er kunnen voor bepaalde delen van sectoren wel alternatieven gaan gelden, zo staat in de wet.

Waarschijnlijk komt er pas volgende week een debat over het wetsvoorstel. Kamerleden willen de tijd nemen om het wetsvoorstel goed te bestuderen. Vorige week was de Kamer verdeeld over de invoering van 2G. Daarna moet de Eerste Kamer nog worden overtuigd.