Restaurant Sushi San opent met onderscheidende kaart en robots in de bediening

Restaurant Sushi San opent met onderscheidende kaart en robots in de bediening

In Zeist is restaurant Sushi San geopend. Er staan verschillende Japanse gerechtjes op de kaart, die bereid zijn door de bekende sushi-chef Nam Yue, eerder werkzaam voor The Red Sun in Blaricum. De medewerkers krijgen hulp van robots.

De specialiteit van de chef is kwalitatief hoogstaande vers bereide sashimi met frisse smaken en verse kruiden. Er staan meer dan 100 gerechten op de kaart. Het ‘all you can eat’-concept wordt door de ondernemer Nyls Wang liever ‘all you can dine’ genoemd. Voor een vaste prijs per gast mogen er elke ronde vier gerechtjes worden besteld. Er is een maximum aantal rondes, afhankelijk van het no spillingsbeleid. Zo presenteert Sushi San een originele vorm van all-you-can-eat. Gastvrijheid staat bij Sushi San op nummer één. In het Japans noemen ze dat omotenashi.

Wang, afkomstig uit een echte horecafamilie, is trots en blij dat de zaak nu geopend is. 'Door corona is het gewoon een heel onzekere tijd, maar we hebben er vertrouwen in dat het uiteindelijk goed komt. Het restaurant is ruim opgezet en speciale luchtreiniging en -filtering zorgen voor een veilig binnenklimaat. '

Bedienende robots

De medewerkers krijgen hulp van robots, waarbij Wang wel wil aangeven dat dat nooit ten koste mag gaan van de gastvrijheid. 'Onze robots kunnen heel veel, zelfs helpen in de keuken, maar wij zetten ze vooralsnog alleen in voor het afruimen. Dat scheelt ons veel heen en weer lopen met zware borden. Hierdoor hebben de medewerkers meer tijd voor gastvrijheid aan tafel.' In het restaurant werken nu drie robots. Een vierde is onderweg, die gaat in de keuken sushi rollen.

Mix van Japans en modern design

De inrichting van de zaak is een combinatie van traditioneel Japans en modern design. Het restaurant is ingericht met natuurlijke materialen zoals eikenhout, natuursteen en veel glas. Ook werkten de interieurontwerpers van Horeca Sfeermakers met strakke vormen en een moderne stijl. De urban sfeer wordt gecreëerd door het gebruik van grote hangplanten en bomen. Er zijn overal hoekjes gecreëerd waar je gezellig en intiem kunt eten.

Signature dishes en klassiekers

In de keuken wordt gewerkt met wagyu beef, truffel en geflambeerde zeebaars. Sashimi, bereidt met frisse smaken en verse kruiden, is één van de specialiteiten van de chef. Yue: ‘Ik houd van ingrediënten als yuzu en lime. Met frisse zuren kun je de smaken van de gerechten omhoog brengen. Dat kan bijvoorbeeld erg goed bij zalm, zeebaars en sint- jakobsschelpen. Daarnaast houd ik erg van gegrild vlees, zoals ossenhaas qubes met sake-sojasaus van de teppanyaki. Of mijn favoriet; beef tataki met een yuzu ponzu saus.’

Voor visliefhebbers zijn er ook bijzondere creaties, zoals geflambeerde zeebaars met een crème van uien, avocado en komkommer. Naast deze gerechten, vind je ook genoeg klassiekers op de kaart, zoals de California roll, spicy crispy ebi roll, hotbowls en spicy prawns. Op de drankenkaart worden gasten ook weer verrast door een combinatie van klassiekers en nieuwe producten. Zo is er keuze uit mooie cocktails, Japanse speciaalbieren en streekbieren en bijzondere Japanse whisky’s.

Bekijk deze collectie

Horecabedrijf starten

Een eigen horecabedrijf starten is een droom voor veel mensen. Maar om die droom te realiseren moet je goed nadenken over de te voeren bedrijfsvoering, wet- en regelgeving waar je mee te maken krijgt, verzekeringen en nog veel meer. Deze collectie helpt je daarmee op weg.