Vakantiepark Beekse Bergen start met herbouw afgebrand hoofdgebouw

Vakantiepark Beekse Bergen start met herbouw afgebrand hoofdgebouw

Op Vakantiepark Beekse Bergen is gestart met de bouw van het nieuwe centrumgebouw. Het nieuwe gebouw komt op dezelfde plek als de voorganger, dat in juni door brand werd verwoest. Ook de receptie, die nu nog aan het begin van het vakantiepark zit, komt in het nieuwe gebouw.

Als gevolg van een gaslek brak in juni 2021 brand uit in het restaurant van Vakantiepark Beekse Bergen. Al snel bleek dat het hoofdgebouw, waar naast het restaurant ook het zwembad, een snackbar en supermarkt zaten, niet meer te redden viel. De brandweer besloot het vuur gecontroleerd uit te laten branden.

Na twee dagen opende het park alternatieve horeca voor de gasten van het op dat moment volgeboekte park: een tijdelijk tapasrestaurant in een eventruimte, een pop-up snackbar in een container en foodtrucks rond een tent met picknicktafels.

Meteen werden ook vergunningen voor herbouw aangevraagd, en daar is de bouw nu van gestart. Het nieuwe centrumgebouw, dat exact op de plek van de oude gebouw komt, zal naar verwachting voor de zomer in gebruik genomen kunnen worden.

Tot die tijd kunnen gasten terecht bij de voorzieningen van het naastgelegen Safari Resort en Safaripark of bij de tijdelijke snackcounter.

Strand, natuur en water

In het nieuwe pand, dat wordt gebouwd rond de thema's strand, natuur en water, keren de supermarkt, het restaurant, het zwembad, de snackbar en de verhuurbalie van fietsen en boten terug. Daarnaast komen er nog een animatieruimte met podium, indoorspeeltuin en multifunctionele zaal.

‘De brand in juni was echt een enorme klap’, zegt general manager Maikel Claassens. ‘We hadden net een renovatie achter de rug en het pand was helemaal klaar voor het zomerseizoen. Maar dit nieuwe gebouw gaat een waardige opvolger worden, met lichte ruimtes en een moderne receptie. We delen het wat logischer in dan het oude pand.’

In het nieuwe gebouw, waar gasten vanaf het terras direct het strand op lopen, wordt gebruik gemaakt van veel natuurlijke elementen. ‘Het zal hierdoor heel goed aansluiten op de beleving in het park, dat draait om Afrika, water en strand’, aldus Claassens. ‘Ook het zwembad heeft echt een upgrade gekregen. Het is ongeveer even groot, met uiteraard weer een glijbaan. Maar er is ook een deel met stroomversnelling, er is een speeldeel voor kleine kinderen en komt een apart bad waarin gasten kunnen baantjestrekken.’

De ligging aan het Victoriameer wordt nog sterker benadrukt dan eerst. ‘Niet alleen komt er een groot terras aan het water met lounge-gedeelte. In het pand wordt straks bovendien veel gebruik gemaakt van glas, zodat het meer vanuit alle kanten goed te zien zal zijn.’