Restaurant Noble* gaat op zaterdag en zondag sluiten vanwege krappe arbeidsmarkt

Restaurant Noble* gaat op zaterdag en zondag sluiten vanwege krappe arbeidsmarkt

Vanaf 1 maart 2022 switcht Restaurant Noble* in 's-Hertogenbosch van zes dagen naar vijf dagen open per week met als sluitingsdagen zaterdag en zondag. Na uitvoerig overleg met zijn teamgenoten besluit Patron Cuisinier en SVH Meesterkok Edwin Kats dat dit de beste manier is om in de voorlopige krappe arbeidsmarkt de juiste kwaliteit te kunnen bieden.

Sinds 2016 is Noble in het bezit van een Michelinster en sinds 2020 heeft zijn restaurant Noble Kitchen bij de beroemde Bernardus Golf ook een ster in de rode gids.

Kats: 'We zijn allemaal supertrots op wat we hebben bereikt de laatste jaren met beide sterren en andere mooie vermeldingen als kroon op ons werk. Zoals bij zoveel andere collega’s moeten we met name de laatste jaren steeds meer uit de kast halen om de juiste medewerkers te vinden.' Eerder nam collega-ondernemer Rik Jansma al dezelfde beslissing.

'We merken steeds meer dat de nieuwe generatie horecaprofessionals weliswaar heel talentvol zijn, maar andere ideeën hebben over hun persoonlijke work-life balance. Daarom wil ik vooral omdenken, vernieuwen en positieve energie uitstralen naar gasten, medewerkers en indirect hun familie en vrienden.'

Ingrijpende beslissing

'We hebben best even wakker gelegen van deze ingrijpende beslissing; nog steeds willen veel gasten op de populaire zaterdag en zondag komen lunchen, dineren of iets daar tussenin. Vooral onze bereikbare locatie in het bourgondische Den Bosch en goede zakelijke markt heeft ons gesterkt in toch te kiezen voor de doordeweekse dagen', aldus Kats.

Wel het weekend open

Noble Kitchen* in Cromvoirt blijft in het weekend geopend, enkele medewerkers van Noble zullen afwisselend één weekend per maand het team van Noble Kitchen ondersteunen. Restaurant Noble blijft wel de mogelijkheid bieden om te openen voor speciale gelegenheden op zaterdag.