Kasteel De Vanenburg in Putten sluit aan bij WorldHotels Collection

Kasteel De Vanenburg in Putten sluit aan bij WorldHotels Collection

Kasteel De Vanenburg in Putten heeft zich aangesloten bij de hotelcollectie van WorldHotels Collection. Na een upgrade van het hotel en restaurant en de recente afronding van een uitgebreide kamerrenovatie maakt het viersterrenhotel van de familie Baan de overstap van BW Premier Collection naar WorldHotels Distinctive Collection, net als Best Western een merk van BWH Hotel Group.

Kasteel De Vanenburg is gelegen op een authentiek 17e-eeuws landgoed op de Veluwe en heeft 52 kamers, een restaurant wat is opgenomen in de Lekker 500 en 12 vergader- en conferentiezalen. Tijdens de periode dat het hotel volledig gesloten was, heeft Kasteel De Vanenburg niet stilgezeten. Een deel van de hotelkamers is grondig gerenoveerd en het restaurant heeft een upgrade gekregen.

Het historische landgoed kenmerkt zich door de bijzondere natuur met vele prachtige oude bomen, beekjes en lanen. De hotelkamers liggen verspreid over vier hofjes rondom het kasteel, midden in de natuur, met elk een eigen entree en terras.

Hotel sinds 1985

De geschiedenis van het landgoed van Kasteel De Vanenburg gaat terug naar 1389. Het kasteel heeft over de jaren verschillende functies gehad. De huidige vorm van het landgoed ademt de sfeer van baron en barones Van Pallandt, die vanaf 1868 als bewoners van het erfgoed verantwoordelijk zijn voor de huidige vorm van de gebouwen en de natuur.

Sinds 1985 is het landgoed in gebruik als hotel. In 1996 nam Vanenburg Group (het investeringsbedrijf van ondernemersfamilie Jan Baan) haar intrek in het pand. Zij bracht het kasteel terug in de oorspronkelijke staat. Het kasteel is volledig gerenoveerd en alle moderne voorzieningen zijn aangebracht.

In 2013 werd het landgoed verkocht aan investeringsmaatschappij Duo-Invest, terwijl de exploitatie in handen bleef van Vanenburg Group. In de zomer van 2019 is het landgoed weer teruggekocht door Vanenburg Group. De familie Baan heeft de afgelopen jaren verder geïnvesteerd in het landgoed, de kwaliteit van het product verbeterd en de gastvrijheid naar een hoger niveau getrokken.

‘Het is fantastisch om toe te treden tot de WorldHotels familie’, aldus Bernhard Baan, general manager van Kasteel De Vanenburg. 'Na alles wat we de afgelopen jaren geïnvesteerd hebben in het landgoed, is de nieuwe positionering als WorldHotels Distinctive Collection hotel voor ons een logisch gevolg en een onderstreping van het serviceniveau waar we voor staan.’

WorldHotels Collections

WorldHotels Collections is opgericht door hoteliers die toegewijd zijn aan de kunst van gastvrijheid en heeft de missie om onafhankelijke hoteliers in de spotlight te zetten die het gewone in het buitengewone weten om te toveren. WorldHotels biedt de beste onafhankelijke hotels en resorts over de hele wereld, elk met een intuïtieve service en een verfijnd gevoel voor karakter. Best Western nam WorldHotels in 2019 over.

‘Na de upgrade van het hotel- en restaurantproduct en de kwalitatieve ontwikkelingen van het hotel zijn wij blij dat we Kasteel De Vanenburg binnen onze hotelgroep van BW Premier Collection naar WorldHotels Distinctive kunnen herpositioneren’, zegt Stefan Dubbeling, regional director België & Nederland voor BWH Hotel Group.

‘Dat Bernhard Baan en zijn team hun vertrouwen hebben gegeven in BWH Hotel Group en we met hen de beslissing hebben genomen om vanaf heden onder de vlag van WorldHotels door te gaan, is geweldig.’

Door toe te treden tot WorldHotels, maakt Kasteel De Vanenburg deel uit van loyaliteitsprogramma WorldHotels Rewards, het op twee na grootste loyaliteitsprogramma voor hotels ter wereld.

Over BWH Hotel Group

De BWH Hotel Group is een internationale hotelgroep met haar hoofdkantoor in Phoenix, Arizona, en is het overkoepelende merk voor de drie wereldwijde hotelmerken Best Western Hotels & Resorts, WorldHotels Collection en SureStay Hotel Group met een wereldwijd netwerk van ongeveer 4700 onafhankelijke hotels in meer dan 100 landen en gebieden. BWH Hotel Group België & Nederland ondersteunt in totaal ongeveer 40 hotels.