Liemès Food District Utrecht opent eindelijk deuren voor gasten

Liemès Food District Utrecht opent eindelijk deuren voor gasten

Liemès Food District in Utrecht was in januari 2021 al ready to go, alleen miste nog ondernemers om de 11 keukenunits te huren. Nu voldoende keukens gevuld zijn, is het concept eindelijk open.

Liemès Food District biedt keuze uit verschillende wereldkeukens, waar zelfstandige ondernemers en chefs de gerechten bereiden. De standhouders worden geselecteerd op het gebruik van verse producten en kwaliteit: wat op de borden komt, moet op restaurantniveau zijn.

Ook de mix van keukens is belangrijk. Zo kunnen gasten bij Liemès terecht voor onder andere de Spaans-Argentijnse, Japanse, Italiaanse en Vietnamese keuken:

Spaanse tapas bestel je bij Alziseño. Chef Alex bereidt hier met liefde typische Spaans-Argentijnse gerechten; van verse aioli tot Iberico Secreto.

ĂnĂn biedt met Vietnamees streetfood de smaken van Saigon. Het menu bestaat uit dumplings en curries, springrolls en bao’s.

Torii Sushi serveert Japanse hapjes, van klassiekers als sashimi en nigiri tot inside out rolls met soft-shell crab.

Verder huizen onder het dak van Liemès Food District nog burgerconcept Master Burgers en Italiaans restaurant Barbatella.

Takeaway en delivery

Bij Liemès worden alle gerechten op echt servies geserveerd, niet op disposables. Gasten kunnen kiezen tussen zelf bestellen bij de verschillende keukens en bar en hun bestelling meenemen naar tafels in het laaggelegen deel tussen de keukens, of aan de gedekte tafels in het hoger gelegen deel middels een QR-code bestellen. Dan worden de bestelde gerechten en drankjes aan tafel gebracht door bediening van Liemès.

Liemès biedt in de directe omgeving tussen 12.00 en 20.30 uur ook bezorgmaaltijden. Liemès is vanwege de huidige maatregelen momenteel van woensdag tot en met zondag geopend van 12.00 tot 17.00 uur. In november 2020 werd het restaurant al opgeleverd, maar mocht toen niet open vanwege de algehele horecasluiting.

Over Liemès Food District

Liemès Food District zit in winkelcentrum The Wall, aan de rand van Utrecht Leidsche Rijn aan de A2, is 1500 vierkante meter groot en biedt plaats aan 500 gasten binnen en 100 gasten op het terras. De naam is afgeleid van het Latijnse limes, dat grens betekent.

Het is ook het woord voor de afbakening en verdedigingszone van het Romeinse Rijk, die in Nederland in het gebied liep waar Liemès is gevestigd. In het food district kunnen gasten gerechten bestellen van elf verschillende keukens. Liemès is ontworpen door De Horeca Fabriek en opgericht door Ed Bindels, de man achter Amac, de grootste Apple Premium Reseller van Nederland.