Campagne jagersvereniging: geselecteerde cafetaria's serveren wildkroket

Campagne jagersvereniging: geselecteerde cafetaria's serveren wildkroket

Bij acht cafetaria's kunnen consumenten tot en met 20 december gratis een wildkroket halen op vertoon van een speciale bon. De actie is onderdeel van de campagne 'Daar jagen wij voor', waarmee de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging bewustwording wil creëren over de bijdrage die jagers leveren aan de verkeersveiligheid in Nederland.

Met het initiatief wordt in Utrecht, Flevoland, Noord-Holland en Gelderland aandacht gevraagd voor aanrijdingen met reeën. Dat zijn de provincies waar de meeste aanrijdingen plaatsvinden. In Gelderland bijvoorbeeld zijn er vorig jaar maandelijks gemiddeld 105 gemeld.

Keurmerk Echt Wild

Een van de acties is de wildkroket met het keurmerk Echt Wild, dat garandeert dat het wild uit de vrije natuur afkomstig is. ‘De deelnemende snackbars zijn door ons geworven’, zo laat Julia de Vries weten namens de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging.

‘Sommige ondernemers hebben ervoor gekozen de wildkroket in het assortiment op te nemen en deze ook te verstrekken aan mensen zonder de daarvoor bestemde actiebon.’

Geselecteerde cafetaria’s

De acht geselecteerde bedrijven zijn AnyTyme De Horst in Groesbeek, Plaza ’t Snackhuus in Ruurlo, Harry’s Snackcounter in Eibergen, Kwalitaria Délifrance Zuidpromenade in Soest, Cafetaria Loosdrecht, InterSnacks in Weesp, AnyTyme Snack & Dine in Lelystad en Jan Patat in Middenmeer. Ook grand café De Waag in Doesburg is deelnemer.

‘Een prima kroket’

Dennis Meijer van Harry’s Snackcounter, in het verleden deelnemer aan de Cafetaria Top 100, spreekt over ‘een prima kroket’. ‘En het is een goed initiatief van de jagersvereniging. Dat zijn voor ons de redenen om mee te doen. Hij wordt gemaakt door een slager uit Oene en via de grossier aan ons geleverd.’

De eerste reacties van klanten zijn volgens de ondernemer positief. ‘Het product wijkt wat betreft de smaak echt af van de standaard. Afhankelijk van de behoefte overweeg ik om de kroket straks als seizoensproduct toe te voegen aan het assortiment.’